Född i aska för ett liv i hetta

Dela på Facebook Dela på Twitter
#000

Box Destilleri i norrländska Ådalen är ett av världens nordligaste whiskydestillerier och en av Sveriges främsta tillverkare av Single Malt Whisky. Inne i värmen bakom det gamla kraftverkets väderbitna tegelfasad pågår en ständig jakt på detaljer, och inget lämnas åt slumpen. Därför kittlade det lite extra när vi fick frågan om att ta fram designkonceptet för Box Destilleris specialbuteljering In Flames Selection MMXVI.
 

#000

In Flames Selection MMXVI är ett samarbete mellan Box Whisky och det svenska metalbandet In Flames. Whiskyn valdes noga ut av In Flames sångare, Anders Fridén, en genuin Whisky- och Boxvän som fick husera fritt i lagerhusen en augustidag. När de drygt 300 flaskorna lanserades på Systembolagets var de minst sagt heta, övertecknades flera gånger om och sålde slut på några sekunder.
 

- Vårt designkoncept, framtagen i nära samarbete med Box och Anders, är inspirerad av In Flames album ”Sounds of a Playground Fading” och miljöerna runt Ådalen i bränd tappning. Ett landskap i aska, där glöden fortfarande är het men som reser sig likt fågeln Fenix.

Mattias Gustafsson, Art Director, Gullers Grupp
#000

Att hitta den unika kombinationen av design och materialval för att verkligen sticka ut som premiumprodukt är svårt i alla branscher och kanske extra tufft i en så traditionell bransch som whiskyindustrin. Därför kändes det extra roligt att Box och Anders trodde på vårt lite udda designkoncept.

– Terése Lind, produktionsledare, Gullers Grupp
 

Se alla case

Nästa case

Hur svensk kriminalvård blev en förebild