Minidokumentär om Strandparken

Dela på Facebook Dela på Twitter
#000

Folkhem är ett expansivt bolag som bygger höga hus i massivt trä. Företaget ville skapa ett nytt sätt att föra fram alla fördelar med att bygga höga och stora hus i trä och skingra okunskap, t ex gällande brandsäkerhet. Målgrupp var allt från politiker och tjänstemän inom kommun, landsting och länsstyrelser till mäklare, potentiella husköpare och arkitekter.

Klarsyn utvecklade ett koncept för en väl genomarbetad minidokumentär där historien om Strandparken, världens högsta bostadshus i massivt trä, också är berättelsen om hur man kan bygga riktigt högt och stort i trä och varför tiden är mogen för hållbart byggande. Den 16 minuter långa opinionsbildande filmen skildrar byggnationen av strandparken, samtidigt som vi möter arkitekterna Gert Wingårdh och Ola Andersson samt Folkhemsgrundaren Sven-Harry Karlsson som berättar om sin syn på massivt trä i nästa generation bostäder.

Intresset för höga hus i trä har under senare år blivit stort i hela världen. Filmen är översatt till textad engelska och talad spanska och används flitigt när Folkhem reser runt i hela världen. Ofta inleder filmen möten, eftersom samtal med politiker och tjänstemän, mäklare och privatpersoner kan börja på en helt annan nivå efter en informativ och intresseväckande inledning.

Se alla case

Nästa case

Så lyssnade vi på unga och sänkte tröskeln att söka till högskolor