Medaljregn för samhällsaktörerna vid Swedish Content Awards

Gullers Grupps arbete tillsammans med samhällsaktörerna MSB, Unizon och ATG prisades stort vid Swedish Content Awards.

content-awards-gullers-grupp

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps kampanj ”Ljudet av en kris”, med ljuddramat Klara, färdiga, vann guld i kategorin Offentlig verksamhet & Samhällsinformation och guld i Podd & Ljud. Kampanjen lanserades hösten 2022 och riktade sig till Sveriges alla 16-åringar för att informera om totalförsvarsplikten.

Stommen i kampanjen var ljuddramat, där lyssnaren fick följa med ett gäng 16-åringar när de hanterar olika krissituationer. Kampanjen innehöll även en eftersnackspodd och en hemsida med ett quiz. Ljuddramat i pocketform skickades ut med posten, tillsammans med information till vårdnadshavare.

Klara, färdiga tog även hem galans hederspris, Årets Content.

Läs mer: Ljudet av en kris

Guldet i kategorin Årets Kundtidning B2B gick till Unizons “Oslagbart läge”. Kampanjen tog även hem silver i kategorin Ideell verksamhet & Intresseorganisationer. Den farligaste platsen för en kvinna är det egna hemmet, men trots det ger bara 46 av 290 kommuner förtur i bostadskön för kvinnor som blivit utsatta för våld i nära relation. Ofta är de enda alternativen dyra, tillfälliga och osäkra. 

För att sätta fokus på problemet skapade vi ett mäklarprospekt för ett drömboende som inte finns – ett säkert hem för våldsutsatta kvinnor och barn. Prospektet delades ut till politiker, intressenter och bransch-vd:ar. Utöver prospektet gjorde vi även en kampanjwebb och en digital bostadsannons på Blocket, skrev en debattartikel och hade visningar av “drömlägenheten” i Almedalen för att lyfta frågan inför valet 2022.

Läs mer: Ett drömboende med oslagbart läge

Silver blev det även för ATG för kampanjen “Ljudet av V75”. I samband med årets stora folkfest och största travhändelse, Elitloppet 2023, ville man nå, introducera och inkludera en ny, yngre, målgrupp till trav. 

I ett samarbete med popduon Rebecca & Fiona skapades en remix på Dr Albans låt Sing Hallelujah, med en speciell twist: beats inspirerade av den intensiva pulsen på traventusiaster som tittar på ett V75-lopp. Låten fick stort genomslag i både traditionella och sociala medier, med en total räckvidd som aldrig tidigare setts för ett Elitloppet-projekt.

Gänget som representerade MSB:s ”Klara, färdiga” vid galan. Foto: Marcus Magnberg, Magnberg media.