Meny
Stäng

Åsa Helldén Ruocco

asa.helldenruocco@gullers.se | 070-281 91 01 | Stockholm
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Åsa är seniorkonsult på Gullers Grupp. Åsa har en kommunikationsutbildning från Växjö högskola med inriktning mot organisation och arbetslivssociologi. Hon har arbetat inom såväl offentlig sektor (Arbetsmarknadsverket) som inom privata näringslivet (läkemedelsföretagen AstraZeneca och Abbott samt försvars- och säkerhetsföretaget Saab) där hon i ledande roller varit ansvarig för att såväl utveckla organisationens kommunikationssystem som lett stora internationella organisationsförändringar. Som konsult hjälper hon individer, team och organisationer i förändring med såväl förändringsledning som att kommunicera förändringen.

Mellan 2010 och 2013 var Åsa adjungerad professor i strategisk kommunikation vid Mittuniversitetet och ingick i forskningsstudien Kommunikativt ledarskap som har fått stor uppmärksamhet för sitt pionjärarbete. 2012 till 2015 var hon vd och delägare i kommunikationsbyrån Nordisk Kommunikation som sedermera köptes av Gullers.

Åsa har som konsult mångårig och bred erfarenhet av att kompetensutveckla och genomlysa organisationers kommunikation, processleda workshops och förändringar och är en uppskattad inspirationsföreläsare bland annat under rubriken Kommunikativa organisationer och Kommunikativa ledare och medarbetare liksom att Leda förändring. Hon fungerar som coach och rådgivare till chefer och ledare på olika nivåer inom såväl privat som offentlig sektor.

Nästa medarbetare

Åsa Staffansson