Meny
Stäng

Fortsatt kraftig tillväxt för Gullers Grupp

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

En ökning av antalet medarbetare med 78 procent, vinst i Årets byrå för stora kommunikationsbyråer, prisregn i såväl nationella som internationella tävlingar, expansion till en femte ort i Sverige och en stark ekonomisk tillväxt. Så summerar Gullers Grupp året.

Gullers Grupps bokslut för januari 2017 till juni 2018 är nu klart. Den mycket starka tillväxten fortsätter.

– Jag är oerhört stolt för att vi i en mycket snabb tillväxttakt lyckats skapa ett ekonomiskt resultat som gjort det möjligt att expandera och skapar förutsättningar för oss att fortsätta vår resa mot nästa nivå, säger Ulf Dahlqvist, vd på Gullers Grupp.

Några nyckeltal ur bokslutet:

  • Omsättningen under perioden var 314 miljoner kronor för moderbolaget, byråintäkten 234 miljoner kronor (att jämföras med 2016 när motsvarande siffra var 92 miljoner).
  • Resultatet före avskrivningar var 11,3 miljoner kronor. Utdelningen till aktieägarna blev fyra miljoner kronor.
  • Antalet medarbetare har de senaste 18 månaderna ökat med 78 procent.
  • Under bokslutsperioden förvärvade moderbolaget samtliga aktier i de tidigare lokala bolagen i Malmö, Göteborg och Sundsvall samt byråerna Sturm und Drang och Matter

Året var också väldigt framgångsrikt på andra sätt. Gullers Grupp har öppnat kontor på en femte plats, i Umeå. Man utsågs till Årets byrå i kategorin stora kommunikationsbyråer (+100 mkr). Det blev totalt 11 olika tävlingsnomineringar, varav sex internationella. Man vann åtta guld, två silver och två brons under 2018, bland annat i European Excellence Awards, Lovie Awards och Spinn.

– Det känns nästan lite overkligt. Att mitt i en kraftig utveckling utses till Sveriges bästa byrå när kunderna får bestämma och dessutom vinna priser i fler tävlingar än någon annan byrå är ett styrkebesked. Vi ser mycket fram emot 2019, säger Ulf Dahlqvist.

För mer information kontakta:

Ulf Dahlqvist, 0707-30 16 65

Nyhet

Ungdomar får mentorer hos Gullers Grupp