Nyheter

Meny
Stäng

Fryshuset och Gullers Grupp ska ge unga makt till förändring

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Fryshuset och Gullers Grupp börjar samarbeta för att stärka ungdomars röst i samhället genom nya initiativ. Med uppstart i maj kommer Gullers Grupp bland annat åka på turné med Fryshuset och hålla kostnadsfria endagskurser i digital kommunikation.

Fryshuset har arbetat med att aktivera unga i över 35 år genom verksamheter som utgår från ungas behov. De driver bland annat skola, folkhögskola och fritidsverksamheter. Gullers Grupp har arbetat med kommunikation för samhällsaktörer i snart 30 år. Nu går Fryshuset och Gullers Grupp ihop för att aktivera unga och erbjuda dem verktyg för förändring, framförallt på den digitala arenan.

– Unga bär på drömmar och viktiga budskap. Genom samarbetet med Gullers grupp vill Fryshuset stärka ungas möjlighet att uttrycka sig och nå ut med sina budskap i det digitala landskapet. Vi hoppas också att samarbetet ska leda till att fler unga får upp ögonen för en potentiell framtid inom kommunikationsbranschen, säger Lucella Bergström, Fryshuset.

Efter succén med kommunikationskursen KOM POPUP som Gullers Grupp initierade i höstas har intresset för formatet varit stort. Genom föreläsningar, workshops och mentorskap öppnade kursen upp kommunikationsbranschen för unga. I samarbete med Fryshuset kommer Gullers Grupp nu åka på turné och erbjuda endagskurser i Stockholm, Göteborg och Malmö. Under de intensiva endagskurserna får deltagarna verktyg för att bemästra spridning och personligt varumärke på den digitala arenan.

– Vi har ett beprövat format som aktiverar unga och har haft deltagare som rest över en timme och från närliggande städer för att delta på våra kurser. Tillsammans med Fryshuset kan vi nu skala upp detta, samtidigt som vi arbetar fram andra intressanta idéer och koncept för unga. Över tre decenniers kunskap på vardera håll, det kommer föda nya idéer om hur vi kan stärka och lyfta unga som en viktig grupp i samhället, säger Aynur Isayeva.

 

För mer information, kontakta:

Aynur Isayeva, 070-344 68 52

Lucella Bergström, 076 001 06 04

Nyhet

Gullers Grupp söker 2019 års största kommunikationstalanger