Meny
Stäng

Gullers Grupp deltar i #SthlmOp

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Gullers Grupp deltar i #SthlmOp

#Sthlmop grundades av Lamin Sonko, Maja Bredberg och David Orlic och rullar nu för tredje året i rad. #SthlmOp är ett initiativ som vill öppna upp kommunikationsbranschen och säkra upp kompetensen även utanför de kretsar som normalt kommer i kontakt med kommunikationsyrket. Det är första gången som kommunala sommarjobb skapas tillsammans med näringslivet

Förra veckan klev fem nyfikna ungdomar in på Gullers Grupps kontor för att uppleva hur en kommunikationsbyrå fungerar på insidan. Med sig har de ett case som de tilldelats av Stockholm stad och Utbildningsförvaltningen.

– När jag och Art Director Henna Wedin träffar ungdomarna för att prata om både framtidsdrömmar och kommunikationsstrategi, har de redan genomfört research och undersökning kring frågeställningen hur skolan kan utvecklas som mötesplats för unga med olika bakgrund och från olika delar av staden, berättar Cornelia Böttiger, konsult på Gullers Grupp.

– Unga idag upplever att det i skolan finns både socioekonomisksegregation och könssegregation – vi vill hitta en lösning och en idé som skapar fler mötesplatser för unga att mötas över stadsdelsgränserna, säger Amber Worku Deferesu, deltagare i #SthlmOP.

– Uppgiften är utmanande men ungdomarna har stor insikt i problembilden och förmodligen bättre kännedom om målgruppen än de flesta kommunikationsbyråer, säger Cornelia Böttiger.

Med i arbetsgruppen är Alexandra Orosanu Vatavu, Alma Richardson, Amber Worku Deferesu, Essraa Hussein och Alex Van. Gruppen jobbar med det tilldelade caset i totalt tre veckor, och varvar arbetsdagarna med att gå på föreläsningar på Berghs. Gullers Grupp försöker stötta ungdomarna på bästa möjliga sätt genom att de får träffa och diskutera med våra copys, kreatörer, strateger, projektledare och många fler. Samtidigt lär vi oss om hur unga tänker kring segregation och andra aktuella samhällsfrågor, och känner oss minst lika priviligierade att få ha så intresserade och kloka unga hos oss i några veckor, avslutar Cornelia Böttiger.

Nyhet

Gullers Grupp rekryterar från Intellecta