Nyheter

Meny
Stäng

Gullers Grupp köper Matter

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Gullers Grupp fortsätter att stärka sitt erbjudande genom att köpa den prisbelönta contentbyrån Matter med stora kampanjer på meritlistan.
 
Gullers Grupp har de senaste åren haft en kraftfull tillväxt. Man blir med detta förvärv över 160 medarbetare på fyra kontor – Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. I början av 2018 köpte Gullers Grupp Göteborgsbyrån Sturm&Drang och nu stärker man sin position i Göteborg ytterligare genom att förvärva Matter.– I idrottens värld talar man ibland om prestigevärvningar och så skulle jag vilja beskriva den här affären. Vår utveckling från en mindre byrå med fokus på public affairs till en fullservicebyrå som vinner ”Årets byrå” för stora kommunikationsbyråer har gått snabbt. Den här affären breddar vårt erbjudande både i Göteborg och nationellt och gör oss ännu bättre rustade att hjälpa våra kunder tackla framtida utmaningar med kommunikation, säger Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp.Matter är en contentbyrå som jobbar med strategisk innehållsproduktion.


– Matter ligger i framkant i det nya kommunikationslandskap som växer fram. Man är på ett sätt traditionella, oerhört skickliga, historieberättare, men man sprider sina berättelser i moderna format via många olika plattformar för att få ut största möjliga effekt. På en marknad där allt mer bygger på relationer och förtroende kommer den här typen av kommunikationsinsatser bara att bli mer efterfrågade, säger Hans Gennerud.Matter finns i Göteborg och Stockholm. De senaste åren har Matter varit delaktiga i flera uppmärksammade kampanjer, bland annat ”805 Million Names” med World Food Programme, ”Zlatan @work” med Vitamin Well och flera av Volvo Cars Made by Sweden-kampanjer tillsammans med Forsman & Bodenfors.– Vi har alltid levt efter devisen “värdefullt innehåll överallt”. För en matterian är det naturligt att se sin kund som samhällsaktör. Nu skalar vi upp det vi byggt i Matter genom att joina en av Sveriges snabbast växande byråer och det ska bli mycket spännande att se vad det kommer innebära för våra kunder och för byråbranschen. Matter och Gullers Grupp delar synen om att kommunikation ska skapa värde, för mottagaren, för avsändaren och för samhället i stort. Det här är en riktigt bra matchning, säger Mathias Eriksson, ägare och grundare av Matter.Matters vd Charlotte Henriksson och byråns övriga medarbetare tar plats på Gullers Grupps kontor i Göteborg och Stockholm.– Vi har gjort väldigt bra saker med Matter och jag ser mycket fram emot att fortsätta den resan i en ny kontext. Vi får möjlighet att växla upp det vi kan till Gullers Grupp viktiga kundbas samtidigt som våra kunder får ett bredare erbjudande när de får tillgång till hela Gullers Grupps verktygslåda, säger Charlotte Henriksson.Matter blir en del av Gullers Grupp under maj månad.  


För mer information kontakta:
Hans Gennerud, 073-316 09 72

Mathias Eriksson, 0702-28 14 77

Charlotte Henriksson, 0703-00 01 72

Nyhet

Gullers Grupp växer snabbt i Malmö – rekryterar arbetsgrupp med fyra kreatörer