Meny
Stäng

Gullers Grupp nominerade i Svenska Designpriset

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med design, formgivning och liknande kreativa områden. Den består av 25 kategorier, varav Gullers Grupp är nominerade i tre: Redaktionellt, Identitet samt Event.

Omröstningen i kategorin Redaktionellt och Information startar redan idag och är öppen fram till 10 september. Den 11 september öppnar omröstningen för bland annat kategorierna Identitet och Event. Läs mer om tävlingen och rösta.

NOMINERADE BIDRAG

Kriminalvården – Vägen hit – Kategori: Redaktionellt
För inte särskilt många år sedan brottades Kriminalvården med flera problem: många dömda återföll i brottslighet, fängelserna var överfulla och hade dessutom säkerhetsproblem som bland annat resulterade i några mycket uppmärksammade rymningar i början av 00-talet.

Idag ses svensk kriminalvård som en förebild internationellt. Andra länder imponeras av att återfallen minskar och att antalet fångar blir färre. ”Vägen hit” är en antologi som beskriver utvecklingen av Sveriges moderna kriminalvårdshistoria ur olika perspektiv.

– Kriminalvårdens utveckling är en spegling av samhällets utveckling. Bokens formgivning och bildval understryker detta: vi lät historia och nutid mötas för att visa hur Kriminalvården har förändrats i takt med samhället, säger Per Fridsjö, Art Director, Gullers Grupp.

Nyfiken på mer? Läs mer om ”Vägen hit”

Box Destilleri – In Flames Selection MMXVI – Kategori: Identitet
Box Destilleri i Ådalen är ett av världens nordligaste whiskydestillerier och en av Sveriges främsta tillverkare av Single Malt Whisky. Hösten 2016 fick Gullers Grupp uppdraget att ta fram designkonceptet för destilleriets nya specialbuteljering In Flames Selection MMXVI.
Whiskyn valdes noga ut av In Flames sångare, Anders Fridén, en genuin Whisky- och Boxvän. När de drygt 300 flaskorna lanserades på Systembolaget övertecknades de flera gånger om och sålde slut på några sekunder.

– Vår design, framtagen i nära samarbete med Box och Anders, är inspirerad av In Flames album ”Sounds of a Playground Fading” och miljöerna runt Ådalen i bränd tappning. Ett landskap i aska, där glöden fortfarande är het men som reser sig likt fågeln Fenix, säger Mattias Gustafsson, Art Director, Gullers Grupp.

Nyfiken på mer? Läs mer om ”In Flames Selection MMXVI”

Sundsvalls Museum – 100% kamp – rättighetskämpar – Kategori: Event
Genom att lyfta mod, civilkurage och moral i starka texter och gripande bilder berättade utställningen ”100% kamp – rättighetskämpar” om unika personligheter som stått upp och gett ord för det vi idag tar för givet: rätten att leva, bo och älska på lika villkor, oavsett funktionsförmågor, sexuell läggning, tro, kön, klass och ursprung. Kampen för att få vara sig själv. Utställningen visades på Sundsvalls museum under sex månader 2016.

– Vi har med designkonceptet försökt att förstärka kraften i varje ord, varje mening och varje kamp. Tillsammans med Sundsvalls museum lyckades vi tydligt visualisera de människor som genom tiderna kämpat för oss som lever idag. Det värmer lite extra att utställningen uppmärksammas på internationell nivå då den har ett så viktigt budskap i samhället, säger Mattias Gustafsson, Art Director, Gullers Grupp.

Nyfiken på mer? Läs mer om ”100% kamp – rättighetskämpar”

Nyhet

Strategisk improvisation - ny kommunikationsmodell