Nyheter

Meny
Stäng

Gullers Grupp och Veckans Affärer delar ut pris

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

I ett nytt samarbete kommer Gullers Grupp och Veckans affärer att dela ut pris till Årets samhällsaktör i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation. Nomineringsprocessen öppnar idag och priset delas ut den 25 september.

Gullers Grupp har sedan 2012 delat ut pris till Årets samhällsaktör. I samband med att byrån i år fyller 30 år expanderar man utmärkelsen. Man inleder ett samarbete med Veckans affärer och breddar priset till fler kategorier.

– En samhällsaktör är en person eller organisation som förändrar samhället. Man har haft effekt och framförallt så ser man bortom sin egen vinning. Dessa aktörer finns i det privata näringslivet, den offentliga sektorn och den ideella sfären. Att premiera dessa aktörer är ett sätt att lyfta fram goda förebilder till inspiration för oss andra, säger Hans Gennerud, ordförande för Gullers Grupps partnerkollegium.

Priset kommer 2019 att delas ut i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation. Alla kan nominera fram till den 15 augusti och därefter kommer en namnkunnig jury per kategori att välja finalister och vinnare.

– Allt mer av samtalet kring affärer handlar om hur man ska definiera nytta. Det känns väldigt spännande att få ta begreppet samhällsaktör och ytterligare utforska detta, säger Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans affärer.

Priset delas ut den 25 september vid ett evenemang i Stockholm.

Läs mer och nominera på: va.se/aretssamhallsaktor.

För mer information kontakta:
Hans Gennerud, 0733-16 09 72
Åsa Uhlin, 0766-26 96 62

Nyhet

Annika Sjöberg vald till ordförande i branschföreningen PRECIS