Meny
Stäng

Gullers Grupp organiserar om i ledningen – trio tar över det operativa ledarskapet

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Gullers Grupp gör en stor förändring i ledningen för att anpassa organisationen till de senaste årens stora tillväxt och för att rigga för fortsatt expansion. En erfaren trio får nya, tunga roller i ett delat ledarskap som avspeglar Gullers Grupps unika processorganisation.

Gullers Grupp har växt kraftigt de senaste åren och är nu en av Sveriges största kommunikationsbyråer. 2018 utsågs Gullers Grupp till ”Årets byrå” i kategorin för stora kommunikationsbyråer med omsättning över 100 miljoner kronor.

– ­Vår resa de senaste åren har varit häpnadsväckande. På några år har vi gått från 50 till 160 medarbetare. Nu ska vi ta nästa steg. Vi har långt ifrån växt färdigt och måste anpassa organisationen för att klara av det med de höga kvalitetskrav vi och våra kunder ställer på oss, säger Gullers Grupps vd Hans Gennerud.

För snart ett år sedan meddelade Hans Gennerud Gullers Grupps styrelse att han ville ta ett steg åt sidan för att öppna för en organisation som kan säkra kvalitet i tillväxt. Styrelsen har sedan dess utrett frågan och i slutet av förra veckan presenterades den nya organisationen för medarbetarna.

Den nya organisationen innebär ett delat operativt ledarskap som följer den processorganisation som genomgående präglar Gullers Grupps arbete. Tre personer kommer att ansvara för varsin process – leverans, försäljning och innovation.

Ing-Marie Olofsdotter blir chief operating officer och ansvarig för Gullers Grupps leveranser, tillika vd. Hon kommer närmast från rollen som kommunikationschef på Svenska kyrkan. Ing-Marie har 20 års erfarenhet av ledande positioner inom offentlig sektor och public service och har även arbetat som managementkonsult.

– ­Efter att ha varit en tuff men nöjd kund hos Gullers Grupp i många år känns det spännande att nu få förmånen att vara med på insidan. Kraftig tillväxt är en utmaning för alla organisationer och jag tror min erfarenhet kan hjälpa till att få ut maximalt ur den imponerande kompetens som samlas hos Gullers Grupp, säger Ing-Marie Olofsdotter.

Hemming Lindell blir chief sales officer och ansvarig för Gullers Grupps kundrelationer och affärsutveckling. Hemming är mångårig medarbetare på Gullers Grupp och har de senaste åren varit vice VD.

– ­Gullers Grupp är ingenting utan våra kunder. Det är tillsammans med modiga organisationer, privata och offentliga, som vi tacklar stora samhällsutmaningar med kommunikation. Efter att under många år ha arbetat både operativt och strategiskt med våra kundrelationer känns det ansvarsfullt och inspirerande att nu ta det yttersta ansvaret, säger Hemming Lindell.

Johan Yilmaz blir chief innovation officer och ansvarig för Gullers Grupps utvecklingsarbete. Johan är creative director på Gullers Grupp sedan 2013.

– ­Ska vi kunna fortsätta skapa kommunikation som löser stora samhällsutmaningar måste vi vara först med att ta till oss ny kunskap. Möjligheterna är enorma och när vi förenar den unika förståelse för samhällsfrågor som utmärker Gullers Grupp med spjutspets inom den digitala utvecklingen är jag övertygad om att vi kommer att skapa kommunikation som är banbrytande, säger Johan Yilmaz.

Nuvarande vd Hans Gennerud kommer att finnas kvar på Gullers Grupp som ordförande i partnerkollegiet, den grupp av medarbetare som äger företaget, där han kommer att fortsätta att arbeta med företagets tillväxt genom exempelvis förvärv. Han kommer också att ha en konsultroll där han jobbar med ett antal stora kunder.

– ­Jag är så stolt över den resa vi har gjort och kan knappt vänta på att se var vi är 2020. När jag för ett år sedan sa till styrelsen att jag ville renodla min roll hoppades jag att de skulle hitta en lösning som bidrar till att ta bolaget till nästa nivå och det är jag övertygad om att detta gör, säger Hans Gennerud.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 juli 2018.

För mer information eller möjlighet till intervjuer, kontakta:
Eva-Marie Byberg (kommunikationsansvarig), 0706-35 18 26

Nyhet

Gullers Grupp rekryterar producerande trio