Meny
Stäng

Gullers Grupp rekryterar landskapsarkitekt med trafik i fokus

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Henrik von Celsing kommer från årsskiftet att förstärka Gullers Grupps erbjudande kring public affairs och de allt viktigare frågorna infrastruktur, trafik och miljö.

Henrik von Celsing kommer närmast från Moderaternas riksdagskansli där han sedan 2011 har varit politiskt sakkunnig inom trafik och infrastruktur, gröna näringar, livsmedel, miljöfrågor och nu senast bostadspolitik.

– Jag kände att jag efter sju år inom politiken ville jobba inom näringslivet och gärna då i ett företag som har gott rykte och är en väl sedd samhällsaktör. Gullers Grupp har ett mycket gott renommé och är ett företag som det talas väl om och som känns välkomnande och bra, säger Henrik von Celsing som nu är ledig fram till årsskiftet.

Henrik von Celsing har tidigare arbetat som landskapsarkitekt och miljökonsult på SWECO, en av Europas största teknikkonsultföretag där han bland annat projektlett och deltagit i miljökonsekvensbeskrivningar för stora infrastrukturprojekt som Förbifart Stockholm och Ostlänken.

– Henriks bakgrund som landskapsarkitekt med inriktning mot miljö och planering och hans erfarenheter från politiken och som teknikkonsult gör att vi stärker upp vårt erbjudande kring viktiga områden som trafik, miljö och infrastruktur där vi redan idag är starka och samtidigt ser en stor tillväxtpotential, säger Ulf Dahlqvist, platsledare på Gullers Grupps Stockholmskontor.

Henrik von Celsing är född och uppvuxen i Stockholm och läste till landskapsarkitekt vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp och har utöver det även studerat bland annat fastighetsjuridik och -teknik, miljökunskap och kulturgeografi vid Lunds Universitet och Lunds Tekniska högskola.

FEM FRÅGOR TILL HENRIK VON CELSING

Varför har du valt att gå till Gullers grupp?
– Jag är oerhört nyfiken på att få jobba med kommunikation kring samhällsplanering ur ett näringslivsperspektiv och Gullers Grupp är ett företag som har mycket gott rykte och många spännande kunder.

Hur ser du på ditt nya jobb?
– Trafik och infrastruktur är en av de bärande delarna i ett fungerande samhälle och är samtidigt ett mycket komplext område, med bland annat extremt långa ledtider, där man ska kunna lösa problem som finns i dagsläget men också kunna se vilka utmaningar som kommer att behöva vara tillgodosedda om kanske 10, 20 eller till och med 50 år framåt i tiden. Detta i kombination med en snabb samhällelig och teknisk utveckling ställer stora krav på att kunna förstå och att man tycker om planering på hög nivå. Att jag har en bred förståelse för komplexiteten i frågor om infrastruktur och miljö tror jag är en av mina styrkor.

Åker du helst bil, tåg eller flyg? Eller kanske båt?
– Kollektivtrafik till vardags och miljöbil på fritiden.

Du är landskapsarkitekt, är du bra på trädgård?
– Nej inte alls. Ibland får jag trädgårdsfrågor, men det är inte riktigt mitt område, min inriktning på SLU var mot storskalig stads- och landskapsplanering, miljökonsekvensbeskrivningar och hållbar utveckling.

Vilken är Sveriges främsta infrastrukturutmaning de kommande fem åren?
– Att stärka kapaciteten på bredden. Infrastrukturen behöver klara trafikbelastningen bättre och nyttjas effektivare längs de högst belastade sträckorna, samtidigt som landsbygdens transportbehov inte får bli lidande.

För frågor eller mer information
Ulf Dahlqvist 070-7301665 ulf.dahlqvist@gullers.se
Henrik von Celsing 073-5018900

Nyhet

Gullers Grupp söker två konsulter till Sundsvall