Meny
Stäng

Niklas Laninge till Gullers Grupp

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Gullers Grupp värvar psykologen Niklas Laninge, en av Sveriges främsta experter på beteendedesign.

Niklas Laninge är psykolog som har startat och drivit en rad företag som använder teknik för att hjälpa människor förändra beteenden. Han var den första i Sverige som började arbeta med metoden ”nudging” som skaparen Richard Thaler vann Nobelpriset i ekonomi för 2017. Niklas har bland annat varit med och skapat Europas första KBT-app. 2017 gav Niklas tillsammans med ingenjören Arvid Jansson ut boken Beteendedesign och i september kommer hans andra bok Beslutsfällan.

– Det här är en milstolpe för Gullers Grupp. Samhällsaktörers kommunikation syftar ofta till att förändra ett beteende eller knuffa handlingar i rätt riktning. Tack vare den djupare förståelse som vi får runt människors drivkrafter och beteende genom Niklas Laninge, kommer vi att kunna nå helt nya nivåer, säger Liselott Törngren, leveransansvarig för Gullers Grupp i Stockholm.

Niklas Laninge kommer att tillhöra Gullers Grupps kontor i Stockholm, men jobba i hela landet. Han kommer också fortsatt att kunna anlitas för sina uppskattade föreläsningar.

– I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med olika sätt att förändra beteenden och sett hur nära kopplat det är till kommunikation. Många gånger har jag varit frustrerad över att ha sett briljanta kampanjer ur ett kommunikationsperspektiv missa att också koppla det till att faktiskt göra det lätt att förändra ett beteende. Nu får jag en möjlighet att vara med från början och det ska bli fantastiskt roligt, säger Niklas Laninge.

Niklas Laninge börjar på Gullers Grupp den 3 september.

För mer information kontakta:
Liselott Törngren, 0706-73 37 36
Niklas Laninge, 0707-51 45 45

Nyhet

Åtta traineer till Gullers Grupp