Meny
Stäng

Skäringer och Mannheimer Årets samhällsaktör

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Den hyllade podden Skäringer och Mannheimer har utsetts till Årets samhällsaktör, efter att ha röstats fram av svenska folket. Genom humor och allvar lyfter duon frågor om mäns våld mot kvinnor, härskartekniker och kvinnors utsatthet.

Det är fjärde året i rad som Gullers Grupp delar ut utmärkelsen, som tilldelas en aktör eller ett initiativ som på ett framgångsrikt sätt bidragit till en positiv samhällsutveckling under året. Vinnaren röstas fram av allmänheten.

– Det är viktigt att företag, organisationer, myndigheter och enskilda initiativ fortsätter att ta ett aktivt ansvar för en positiv samhällsutveckling. Genom utmärkelsen lyfter vi fram aktörer som engagerar sig och gör skillnad, samtidigt som vi får en inblick i vad som gjort störst avtryck hos allmänheten, säger Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp.

Med en miljon lyssnare i veckan har Mia Skäringers och Anna Mannheimers podcast blivit en av de mest lyssnade på i Sverige sedan premiären i april förra året. I podden diskuterar de båda komikerna allt mellan himmel och jord, ofta med fokus på kvinnors utsatthet, jämställdhet och feminism.

I omröstningen för Årets samhällsaktör vann podcasten med stor marginal. Priset delades ut på en ceremoni i Stockholm under torsdagen.

– Vi är näst intill oklädsamt stolta över utmärkelsen och vi känner oss rejält taggade att fortsätta hålla poddfanan högt, säger Mia Skäringer och Anna Mannheimer

Om Årets samhällsaktör
Årets samhällsaktör är en utmärkelse som kommunikationsbyrån Gullers Grupp delar ut årligen. För att bli nominerad ska aktören ha lyft fram nya perspektiv, påverkat den politiska agendan eller engagerat sig i samhällsutvecklingen. Aktörerna har nominerats av en nomineringskommitté, men vinnaren kommer utses av allmänheten som kan gå in och rösta på de nominerade.

För mer information, kontakta:
Jens Öhgren
jens.ohgren@gullers.se
0705 97 84 44

Nyhet

Gullers Grupp delar ut pris till Årets samhällsaktör