Meny
Stäng

Spaningar från årets Almedalsvecka

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Almedalsveckan är slut och Gullers Grupp var på plats med en stor styrka. Ett genomgående tema för Gullers Grupp har varit strategisk improvisation. Men vilka andra teman och ämnen har synts under årets Almedalsvecka? Christina Lucas och Markus Bergström, konsulter på Gullers Grupp spanar.

Christina Lucas
Företagen tar över debattytan
Redan förra året toppade företagen arrangörslistan – men under årets Almedalsveckan var det allt fler som reagerade på att samhällsdebatten nu sker i näringslivets regi.

Almedalsveckan peakar tidigt
Tisdag har länge varit den mest späckade evenemangsdagen men visst verkar folk ha åkt hem ovanligt tidigt i år?

Hållbarhet före vård och omsorg
Hållbarhet är nu definitivt största ämnet före vård och omsorg som under många år legat i topp.

Markus Bergström
Peak Almedalen?
Många pratade om att Almedalen kändes lite mer folktomt i år och att det kanske till och med har nått sin peak. Spekulationerna späddes på av Löfvens frånvaro och nynazisternas närvaro. Inget av detta hade dock någon effekt på antalet evenemang som slog nytt rekord och översteg 4 000 för första gången.

Unga vill synas mer i debatten
De senaste åren har insatser gjorts för att få in fler kvinnor i debatter som rör just kvinnor och fler minoriteter i debatter som rör minoriteter. En annan kampanj på liknande tema är Fler Unga som syntes en del i årets Almedalen och gjorde en liknande insats för unga och ungdomsorganisationer.

Strategisk improvisation
Gullers Grupp satsade hårt på att berätta om och diskutera kring begreppet strategisk improvisation under såväl mingel som rundabordssamtal. Tanken var att hjälpa kommunikatörer agera i en värld som är alldeles för snabb för kommunikationsplaner. Läs mer om begreppet strategisk improvisation.

Hacka mera
Årets Almedalskatalog var späckad av hack inom alla möjliga områden, och ett antal av dessa anordnades av Gullers Grupp. Förhoppningsvis signalerar det att Almedalen skiftar fokus från prat till resultat.

Nyhet

Gullers Grupp rekryterar regissör