Meny
Stäng

Stort intresse för Gullers Grupps traineeprogram

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Nu är ansökan för Gullers Grupps traineeprogram 2017 – 2018 stängd och i år har intresset varit extra stort. Totalt var det 185 personer som sökte till programmet vilket är en markant ökning jämfört med förra året som också var rekordstort.

– Det är fantastiskt roligt att intresset för Gullers Grupps traineeprogram är så stort. Och kvaliteten på ansökningarna imponerar. De som söker är uteslutande personer med gedigen utbildningsbakgrund och ett stort samhällsengagemang. Det visar att vår inriktning på samhällsaktörer är viktig för unga begåvade personer i hela Sverige, säger Linda Andersson som ansvarar för Gullers Grupps traineeprogram.

Vad innebär det att vara trainee på Gullers Grupp?
Som trainee på Gullers Grupps projektanställs du på heltid i 12 månader för att genomgå ett traineeprogram. Programmet innebär att du arbetar som anställd hos oss och får prova på att arbeta med olika typer av kommunikation i olika samhällsfrågor. Under ditt år som trainee genomgår du också ett tiotal utbildningstillfällen inom cirka 20 olika ämnesområden, allt från kriskommunikation till filmskapande.

Hur är det att arbeta som trainee på Gullers Grupp?
– Framför allt får du möjlighet att arbeta med några av Sveriges främsta experter inom kommunikation. Ingen dag är den andra lik. Tillsammans med kollegor får man jobba med alla aspekter av kommunikation för att stötta kundernas verksamheter, berättar Ahmad Abdelrahman, trainee på Gullers Grupp och en i teamet som jobbar med årets traineerekrytering.

– Ena dagen kan du bistå i att processleda workshops för en stor svensk myndighet, och andra dagen kan du vara på filminspelning för en ideell kampanj. Ibland genomför du intervjuer, ibland skriver du rapporter och ibland skapar du innehåll för hemsidor, fortsätter han. Som trainee på Gullers Grupp lär du dig grunderna i kommunikationsprofessionen och hur det är att arbeta på Sveriges främsta kommunikationsbyrå för samhällsaktörer. Det är intensivt, kreativt och utmanande.

Vad händer nu?
1. Vi går igenom alla ansökningar. Alla som sökt till Gullers Grupps traineeprogram får återkoppling från oss. Har du inte hört från oss innan den 1 juni ber vi dig att kontakta oss igen.
2. I vecka 21 kommer vi att kalla ett antal personer till en rekryteringsdag som hålls i Stockholm den 31 maj. Alla som bjuds till rekryteringsdagen kallas även till individuell intervju i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall.
3. Innan midsommar ska de sökande som gått vidare ha fått besked om de får en traineeplats till höstens traineeprogram eller inte.

Nyhet

Gullers Grupp förstärker i Sundsvall