Meny
Stäng

Ungdomar får mentorer hos Gullers Grupp

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Efter succén med kommunikationskursen KOM POPUP som hölls i Stockholms ytterstadsområden får 11 av deltagarna nu mentorer hos Gullers Grupp. Syftet är att öppna kommunikationsbranschen för en ny grupp och samtidigt få in viktiga perspektiv.

Under hösten har Gullers Grupp genomfört en kostnadsfri kommunikationskurs för unga i Stockholms ytterstadsområden. Kursen gav kunskaper inom PR, digital kommunikation och kommunikationsbranschen. Många unga har tagit chansen att delta och kursen har bjudit på många nya insikter för både deltagarna och för Gullers Grupp.

De deltagare som avslutat kursen får alla diplom och de som vill erbjuds att delta i ett mentorskapsprogram under sex månader. 11 personer har tackat ja. Syftet med mentorskapet är att ge individuell vägledning och ett bredare kontaktnät i branschen.

– Gullers Grupp är en av Sveriges största kommunikationsbyråer och en samhällsaktör med möjligheten att öppna dörrar till de som står långt från branschen. Många av dessa ungdomar är redan skickliga på det praktiska. Ofta är det just kunskap om branschen och ett bredare kontaktnät de behöver. Mentorskapet erbjuder dem just det, säger Aynur Isayeva, projektledare för kursen på Gullers Grupp.

Tre av deltagarna som avslutat kommunikationskursen har också blivit tilldelade stipendium till Berghs Intro kurs där de får en djupare inblick i kommunikationsbranschen. En av deltagarna som fått stipendiet är Eduardo Carvajal.

– Efter KOM POPUP har jag fått bättre förståelse för hur man kan jobba med PR för att nå ut till en viss målgrupp. Att också få möjligheten till stipendium på Berghs är mer än vad jag hade förväntat mig när jag började kursen. Jag kommer att utnyttja all denna kunskap i framtiden när jag startar ett eget företag och läker samhället genom fysioterapi, säger Eduardo Carvajal.

Kursen genomfördes i samarbete med Fryshuset Ungdomens Hus i Skärholmen.

 

För mer information, kontakta:

Aynur Isayeva, 070-344 68 52

Nyhet

Viktoria Hemmingsson Leigard till Gullers Grupp