Prisbelönt animationsstudio till Gullers Grupp

Ett prisskåp fyllt med utmärkelser för kreativitet och produktioner som kombinerar ett modernt estetiskt tilltal med en humoristisk berättelseteknik. Det följer med när Gullers Grupp rekryterar Andreas Larsson och Kristofer Ström, även kända som Varelsen.

Kristofer Ström och Andreas Larsson på Gullers Grupps kontor

Gullers Grupp stärker sitt erbjudande inom gestaltning genom att värva två kreatörer med spetskompetens inom olika typer av animation och rörlig grafik.

– Kommunikationen förändras. Vi ser att en av våra viktigaste uppgifter för att kunna vara en bra partner till våra uppdragsgivare är att gå före. Behoven av nya lösningar inom gestaltning ökar ständigt och genom att vi nu rekryterar två av Sveriges ledande kreatörer inom animation och grafik breddas vårt erbjudande, säger Jimmie Hansson, leveransansvarig för Gullers Grupp i Malmö.

Kristofer Ström är animatör, illustratör och regissör. Andreas Larsson är producent. De kommer närmast från den egna verksamheten Varelsen. I portfolion finns produktioner för kunder som Sony Ericson, VA Syd, Hemmakväll, Radiotjänst, Unibet och Ikano Bank. Duon har nominerats och vunnits flertalet priser, inte minst Cannes Silver Lion, Webby Awards och UK Music Video Awards.

– Vi drivs av fantasi och trivs när vi får utmana både våra kunder och oss själva. Att få kliva in på en av Sveriges största byråer kommer att utveckla oss. Vi ser mycket fram emot att kunna bidra till att flytta fram positionerna kring visualisering och storytelling på nya arenor, säger Andreas Larsson och Kristofer Ström.

Kristofer Ström och Andreas Larsson började på Gullers Grupp den 2 november. De kommer att finnas vid kontoret i Malmö, men jobba med uppdragsgivare över hela landet.