Meny
Stäng

Traineeprogram

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Sök till traineeprogrammet 2019-2020 (Ansökningstiden har gått ut)

Som trainee på Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer får du möjlighet att utvecklas tillsammans med oss. Vi är på ständig jakt efter nya insikter och kunskaper, och vi vet att unga talanger är en viktig pusselbit i det. För att ge unga de bästa förutsättningarna att komma in i jobbet och hitta sin roll skapade vi 2013 vårt traineeprogram. Det bygger på möjligheten att lära känna branschen, organisationen och utveckla din specialitet/inriktning genom att lära och inspireras av kollegor inom olika områden.

Traineejobbet
Du kommer att få jobba sida vid sida med andra konsulter, inom både kunduppdrag och interna projekt. Dessutom deltar du löpande i utbildningstillfällen specifikt framtagna för traineegruppen, där du får träffa experter inom exempelvis hållbarhetsarbete, varumärkesutveckling, interaktivt lärande/medier, konceptutveckling, insiktsarbete, public affairs och beteendedesign.

Programmet pågår under 12 månader med möjlighet till tillsvidareanställning som juniorkonsult. Under traineeåret arbetar du heltid i en projektanställning med marknadsmässig lön. För programmet 2019-2020 planerar vi att ta in cirka fem traineer, en till vårt kontor i Göteborg och övriga i Stockholm.

Din bakgrund
Främst söker vi dig som är nyutexaminerad från en utbildning eller har arbetat högst ett par år. Du kan till exempel ha studerat design, ekonomi, media- och kommunikationsvetenskap, programmering, statsvetenskap eller journalistik. Men du kan också ha studerat scenkonst, biokemi eller drivit företag, ideella projekt eller ha annan bakgrund. Vi är övertygade om att en mångfald av perspektiv och kompetenser skapar de bästa lösningarna – det viktigaste är att du har ett genuint intresse för samhällsfrågor.

Dina egenskaper
Som trainee på Gullers Grupp är du i grunden konsult, och du bör därför ha ett intresse för att utvecklas i den rollen. Som konsult är det viktigt att ha kapaciteten att jobba mot deadlines, prioritera, vara noggrann och självgående, men även ha förmågan att samarbeta i grupp. Ett stort driv, nyfikenhet, kreativitet och lyhördhet är andra egenskaper som för oss kännetecknar en bra konsult.

Gullers grupp
Gullers grupp

Så söker du

15 april: Skicka in din ansökan 
– Skapa ett konto i vårt rekryteringsverktyg.
– Skicka CV och personligt brev på svenska (LinkedIn som CV eller dokument på engelska godtas ej). Betyg, intyg eller design-portfolio kan du gärna lägga till.
– Välj Stockholm eller Göteborg som önskad primär arbetsort.

Senast den 20 maj: Besked om du har gått vidare i processen
I mitten av maj kontaktar vi dig via mail och meddelar om du gått vidare till nästa steg eller inte. De som gått vidare, cirka 20 personer, bjuds in till en rekryteringsdag.

28 maj: Rekryteringsdagen på Stockholmskontoret
Dagen hålls på vårt Stockholmskontor 08.30-13.30, inklusive lunch. Då får du träffa årets aspirerande traineer och flera av våra kollegor med olika expertiser. Du kommer att få två uppgifter, en i grupp och en individuell. Intentionen med dagen och uppgifterna är att sätta de sökande i en relevant arbetssituation. På det sättet kan vi skapa oss en bild av vem du är och hur du arbetar individuellt och tillsammans med andra.

Vi träffar alla som deltagit på rekryteringsdagen för personliga intervjuer om 45 minuter under tisdagseftermiddagen eller påföljande vecka.

Vid midsommar: Besked om du fått en traineeplats eller inte
I mitten av juni kontaktar vi samtliga som deltagit vid rekryteringsdagen på telefon, och ger besked om vi kan erbjuda dig en plats i traineeprogrammet eller inte. Vårt mål är att få till en dynamisk mix i traineegruppen, vad gäller personlighet, kompetens, kön, erfarenhet, etc.

2 september: Traineeprogrammet startar
Dessförinnan, den 16 augusti, brukar vi ha en upptaktsträff.

Har du frågor?

Kontakta ylva.tegner@gullers.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer

Om oss