Gertrud Widenmeyer

gertrud.widenmeyer@gullers.se 076-322 33 32

Gertrud Widenmeyer är seniorkonsult med lång erfarenhet av marknadskommunikation, marknadsanalys, press och media. Hennes kunder är framför allt industriföretag, där hon hjälper dem att navigera de allt viktigare hållbarhetskraven inom CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Gertrud har stor vana av projektkommunikation och att göra komplicerad information tillgänglig och begriplig, ofta med fokus på opinionsbildning och att stärka företagets varumärke.

Hon genomför även mediaträningar för att förbereda ledare och talespersoner på att kommunicera effektivt och trovärdigt. Gertrud har tidigare arbetat som kommunikationsansvarig på danska Søfartsstyrelsen, projektledare på Sjöfartsverket och regionchef på Svenskt Marintekniskt Forum/RISE. Samt synliggjort den svenska marintekniska industrins möjligheter i en svensk exportstrategi för hela näringen. Hon har även spelat en nyckelroll i att ena sjöfartsnäringen kring viktiga mångfaldsfrågor.

Hennes senaste roll var som konsult på public affairs-byrån New Republic. Gertrud är utbildad inom internationell marknadsföring vid Handelshögskolan i Göteborg och är diplomerad projektledare inom PRINCEII. Hon mångårig medlem i den svenska grenen av Women’s International Shipping and Trading Association (WISTA Sweden), där hon bidrar till att stärka framför allt social hållbarhet och kompetensförsörjning inom sjöfartssektorn.

Se alla medarbetare Medarbetare