Finalisterna i Årets samhällsaktör 2021

Jurygrupperna har sammanträtt och utsett finalisterna i Årets samhällsaktör 2021, priset vi delar ut tillsammans med Dagens industri. Den 23 november får vi veta vilka som vinner.

Årets samhällsaktörs logga

Finalister hållbarhet

Tranzero initiative 
För sitt engagerade arbete med att öka takten i omställningen av transportsektorn med fokus på Göteborgs Hamn AB. Tranzero är ett exempel på hur helhetstänkande och samverkan behövs för att nå effekt på riktigt.

Hagainitiativet
För sitt långa och systempåverkande arbete för att minska klimatpåverkan inom svenskt näringsliv. Hagainitiativet spelar en viktig roll för att bygga samverkan och visa affärsnyttan med hållbarhet.

GIAB Nordic AB
För att de genom sin cirkulära helhetslösning för returer och reklamationer inom e-handeln ger näringslivet förutsättningar att jobba mer klimateffektivt. Giabs lösningar inkluderar också den sociala dimensionen av hållbarhet på ett föredömligt sätt.

Juryn har bestått av: Gunnar Granberg, Mikael Salo, Karin Stenmar och Rahel Belatchew.

Finalister ledarskap

Changers Hub
För att de sänker trösklar för unga entreprenörer i ytterstadsområden. Changers Hub visar att engagemang kan påverka negativa strukturer och bidrar med sitt aktiva arbete till konkret förändring.

Vaccine Forward
För sitt snabba agerande och ansvarstagande i en orolig tid. Vaccine Forward förmedlade vaccindoser till människor i utsatta länder och visade att samhällsansvar inte stannar vid landsgränsen.

Backing Minds
För att de är en viktig och disruptiv röst inom riskkapitalbranschen. Backing Minds utmanar traditionella strukturer och tillgängliggör kapital för företag och potential som ofta förbises.

Juryn har besått av: Katarina Gentzel Sandberg, Chris Österlund, Jonas Jonsson och Anna-Karin Hennig.

Finalister innovation

Karma
För sitt innovativa arbete mot matsvinn inom livsmedels- och restaurangbranschen. Karma skapar engagemang för att ta hand om de resurser som finns och förändrar genom sin tjänst beteenden i samhället.

Einride
För sitt innovativa arbete med att digitalisera och automatisera transportsektorn. Einride bidrar till ett säkrare och mer hållbart samhälle och har stor effekt och påverkan inom en sektor som måste förändras.

Doconomy
För sin innovativa tjänst som hjälper konsumenter att göra aktiva val i sin vardagliga e-handel. Doconomy är nytänkande, synliggör e-handelns påverkan på klimatet och använder nudging för att påverka beteenden.

Juryn har bestått av: Jesper Falkheimer, Ida Hansson Brusewitz, Ulrika Hallengren och Lisa Ericsson.

Vilka som vinner får vi veta den 23 november.
Anmäl dig till det digitala eventet på:
di.se/aretssamhallsaktor