Gullers Grupp får sju nomineringar till Spinn

Vårt arbete tillsammans med Ikea, ATG, MSB, Peab och Lessebo Paper är nominerat till Spinn, Sveriges största PR-tävling.

spinn24-nominerade

Tillsammans med Peab skapade vi kampanjen ”Byggåret”, som är nominerad i kategorin Årets Arbetsgivarvarumärke. Genom Byggåret vill Peab förändra bilden av byggjobbet, få fram fler duktiga hantverkare och ta ett steg mot en helt jämställd byggbransch.

För Lessebo Paper skapade vi kampanjen “Blossom”, som är nominerad i kategorin Årets B2B. Lessebo Paper, en av världens äldsta pappersproducenter, ville lyfta sina nya kulörer i av produkten Lessebo Colours. Vi fick i uppdrag att sätta papper i en ny kontext och visa på möjligheterna som materialet medger. Resultatet blev ett samarbete med den framstående modedesignern Susan Szatmáry och en kollektion väskor helt i papper.

2023 firade kungen 50 år på tronen och det var många som ville vara med och fira. Ikea hade idén om att lyfta 16 gamla och nya “troner” från sin möbelkollektion och göra det till en kampanj. Tillsammans spetsade vi insatsen med en specialsydd fåtölj – en “trontjänare” som vi kallade den – med klädsel inspirerad av kungens ikoniska kostym från OS i München 1972. Det blev succé och fåtöljen överräcktes sedan till hovet. Hurra! Kampanjen är nominerad i Årets Presslansering.

Vårt arbete med ATG för Elitloppet är nominerat i kategorin Årets Varumärkesbyggare. “Elitloppet i tiden” är inte en kampanj, utan en samling insatser vi gjort tillsammans för att fler ska hitta till travet. Vi har bland annat skapat en jubileumsversion av Elitloppets ikoniska rosa hatt och samarbetat med Rebecca & Fiona för en travpuls-influerad remix av Dr Albans låt “Sing Hallelujah”. ATG är även nominerat till Årets Kund.

Kampanjen “Sju dagar” för MSB är nominerad till Årets Samhällsinformation och Årets Integrerade. “Sju dagar” var informationsinsatsen inför Beredskapsveckan 2023. Konceptet kretsade kring en fiktiv kris som skulle få svenskarna att testa sin beredskap parallellt med vardagen. Allt för att förmedla en viktig poäng: Det du gör påverkar hur hela landet klarar krisen. 

Vinnarna koras vid Spinngalan den 11 april 2024 på Hamburger Börs i Stockholm.

Här finns listan med alla nominerade bidrag till Spinn.