Gullers Grupp växlar upp hållbarhetsarbetet med samhällsrollen i fokus

För att möta det ökade behovet av stöd inom finansiell kommunikation och hållbarhetsrapportering satsar Gullers Grupp med ett nytt erbjudande. Givet det nya CSRD-regelverket som träder i kraft vid årsskiftet finns ett uppdämt behov hos svenska bolag att se över verksamhetens påverkan på såväl samhället som på miljön och omvärlden.

erik-bukowski-porträtt

Gullers Grupp är Sveriges byrå för ledande samhällsaktörer. Nu växlar byrån upp för att möta behoven som kommer av det nya CSRD-regelverket och knyter till sig Erik Bukowski, som kommer att bidra med strategisk rådgivning inom hållbarhet och finansiell kommunikation. Erik kommer närmast från rollen som presschef på SBAB och har dessförinnan jobbat med hållbarhetskommunikation på Swedbank samt som hållbarhetskonsult på 2050 Consulting. 

CSRD står för Corporate Sustainability Reporting Directive. Det är ett direktiv från EU som träder i kraft 2024 och innebär ett skärpt krav på att alla bolag ska hållbarhetsrapportera för sin verksamhet.

– Mycket talar för att beredskapen bland svenska bolag är låg. Vår uppfattning är att det är få som inser omfattningen av det här direktivet och vad som kommer att krävas av många bolag redan i år, säger Erik Bukowski.

För att hjälpa företag som står inför den här förändringen kommer Gullers Grupp att komplettera byråns etablerade tjänsteutbud med utökad finansiell kommunikation, där utgångspunkten är CSRD. 

– Men givetvis kommer vi att anlägga vårt samhällsaktörsperspektiv på rapporteringen, säger Ulf Dahlqvist, senior partner på Gullers Grupp.

Erbjudandet, som byrån kallar CSRD+, är inriktat på både noterade och onoterade bolag samt verksamheter inom den offentliga sektorn som vill öka kunskapen om sin finansiella position och dess påverkan på verksamheten – och på omvärlden.

– Ambitionen är att tydligare identifiera uppdragsgivarens roll i samhället, skapa berättelsen om den rollen och kommunicera den internt och externt, fortsätter Ulf Dahlqvist.

Gullers Grupp har en tydlig och stark profil som en kompetent rådgivare för samhällsaktörer. Byrån har jobbat brett med hållbarhet i många år och kompletterar nu sin profil med finansiell kommunikation och CSRD-erbjudandet.

– Vi står just nu inför ett stort skifte där finansiell kommunikation kommer att knytas allt närmare ihop med affärsutveckling och hållbarhetsrapportering, till stor del drivet av CSRD. Här finns ett stort jobb att göra och vi är redo, säger Erik Bukowski.