Life science-experten Anders Blanck till Gullers Grupps styrelse

Gullers Grupp förstärker sin styrelse genom att välja in Anders Blanck, vd för Lif – de forskande läkemedelsföretagen.

Gullers Grupp är ett företag i utveckling. Man har de senaste åren haft kraftfull tillväxt och har nu siktet inställt på att de kommande åren ytterligare stärka och expandera sitt erbjudande. I ett sådant skede är företagets styrelse extra viktig och Gullers Grupp har nu breddat sin genom att välja in Life science-experten Anders Blanck.

– Life science-sektorn är i ständig utveckling och behöver hitta nya former för att nå önskad effekt. En nyckel är samarbete och att jag nu tar detta uppdrag är ett exempel på hur vi kan korsbefrukta kompetenser och öppet utforska nya vägar och lösningar, säger Anders Blanck.

Anders Blanck är sedan 2011 vd på Lif – branschföreningen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Han har också flera uppdrag inom den europeiska branschföreningen EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations). Han har tidigare under många år arbetat på Socialdepartementet.

– Vi har på kort tid vuxit till Nordens ledande byrå inom life science och det känns därför naturligt att vi förstärker styrelsen med kompetens på det området. Anders Blanck är ett av de tyngsta namnen i branschen och vi fram emot att få hans perspektiv när vi fortsätter vår tillväxtresa, säger Peter Holmstedt, styrelseordförande för Gullers Grupp.

För mer information:
Peter Holmstedt, 070-555 40 33
Anders Blanck, 070-215 43 07

Foto: Gunilla Lundström