Olof Gränström

olof.granstrom@gullers.se 072-716 05 65

Olof är samhällsanalytiker och en datadriven historieberättare med lång erfarenhet av analysera samhället utifrån data, skapa datadrivna narrativ och att sätta data och fakta i ett kontex. Klienter har främst varit NGO:s, privata företag och även till mindre del offentlig sektor. Han har stor vana att utifrån olika datakällor skapa en begriplig bild av samhällsutvecklingen eller ett samhällsfenomen. Samt även kunna kommunicera detta både internt och externt. Olof är en ofta anlitad föreläsare och moderator och har föreläst över hela världen. Han har deltagit i både TV4 Nyhetsmorgon, SVT nyheter och i flertalet poddar och tidningar.

Han har tidigare arbetat på den svenska stiftelsen Gapminder med bland annat Hans Rosling. Där arbetade han nära organisationer som Bill and Melinda Gates Foundation och IKEA Foundation. Han har även arbetat som senior rådgivare på både Novus och Whisprgroup.

Olof Gränström är utbildad Statsvetare och Ekonom vid Stockholms universitet och SCORE. Han är idag anlitad som expert av universitets och högskoleämbetet och har varit anlitad som manusförfattare av SVT för att skriva komedi.

 

Se alla medarbetare Medarbetare