De sitter i juryn för Årets samhällsaktör 2022

Nu är det klart vilka som ska utse vinnarna i Årets samhällsaktör 2022, priset Gullers Grupp och Dagens industri delar ut till personer och organisationer som verkat för samhällets bästa.

Utmärkelsen Årets samhällsaktör finns i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation. Nomineringen är öppen för alla och därefter tar ett juryarbete vid. 
Nu är det klart vilka som får det svåra uppdraget att välja årets vinnare. 

Bild på jurygruppen i kategorin hållbarhet.

Jurygruppen för hållbarhet leds av Anders Blanck (vd på Lif – de forskande läkemedelsföretagen och ledamot i Gullers Grupps styrelse). Ledamöter är Mikael Salo (hållbarhetsexpert Di Gruppen), Maria Grimberg Boström (kommunikationsdirektör NCC) och Sofia Edholm (Sverigechef Too good to go)

Bild på jurygruppen i kategorin ledarskap.

Jurygruppen för ledarskap leds av Gullers Grupps styrelseordförande Peter Holmstedt. Ledamöter är Karin Bååthe (vice president Sandvik Mining and Rock Solutions), Jonas Jonsson (redaktionschef Dagens industri) och Linda Vikström Nielsen (kommunikationschef IKEA Retail AB). 

Bild på jurygruppen i kategorin innovation

Innovationspristagarna ska väljas av en konstellation som leds av Anna Albinsson (vd på Whispr Group och styrelseledamot Gullers Grupp). Hon får sällskap av fjolårets mottagare av priset Robert Falck (vd Einride), Ida Hansson Brusewitz (nyhetschef Di Digital) och Peter Dahlén (managing director Amerikanska handelskammaren i Sverige). 

Nominering sker på di.se/aretssamhallsaktor fram till den 30 september kl 23.59. 

Jurygrupperna väljer därefter tre finalister per kategori. Dessa kommer att presenteras i början av november. Vinnarna meddelas den 22 november vid ett event i Stockholm.  

Kvartett till Gullers Grupp

Gullers Grupp fortsätter att växa. Idag presenteras fyra nya medarbetare med spetskompetens inom bland annat life science och digital strategi.

Gullers Grupp har stark efterfrågan och behöver ständigt bli fler för att leverera och utveckla tjänster till samhällsaktörer i alla sektorer. Idag presenteras fyra nya medarbetare.

Lina Hovling är seniorkonsult och strateg med spets inom digital utveckling och varumärken. Hon har tidigare varit kommunikationschef både på myndighet och i den politiska sfären samt arbetat på byrå.

Joakim Norrman är art director som närmast kommer från en egen digital designbyrå med uppdragsgivare från ett brett spektra av områden som fastigheter, försvar och säkerhet och life science. Han har tidigare arbetat många år i läkemedelsindustrin.

Mira Lindahl är seniorkonsult med fokus på PR och press inom hälsa. Hon kommer senast från rollen som presschef på Doktor24 och har tidigare arbetat på byrå, ofta mot den nordiska marknaden.

Rawda Abdullahi är juniorkonsult. Hon kommer närmast från Södertörns högskola där hon studerat medie- och kommunikationsvetenskap.

– Vi har rivstartat hösten och är alla så glada att få in dessa starka krafter. Den här kvartetten är ett bra exempel på bredden i vårt erbjudande. De kommer rakt in i viktiga uppdrag för ledande samhällsaktörer, säger Torbjörn Runvik, vd för Gullers Grupp.

Ny ledningsstruktur på Gullers Grupp

För att kunna fortsätta den kraftiga tillväxtresan har Gullers Grupp antagit en ny ledningsstruktur. De fyra huvudägarna delar på det operativa ledarskapet. Det är en naturlig följd av den välfungerande agila organisationen.

Gullers Grupp är en byrå för ledande samhällsaktörer. Företaget har de senaste åren växt och utvecklat affären på längden och bredden. Nu är det uttalade målet att fortsätta öka, med exempelvis tjänstedesign, analys och life science som stora tillväxtområden. För att möjliggöra fortsatt leverans av hög kvalitet samtidigt som en kraftig utveckling har en ny ledningsstruktur tillsatts.

Gullers Grupp ägs av en grupp medarbetare som tillsammans utgör ett partnerkollegium. De fyra största ägarna utgör sedan tidigare en huvudägargrupp. De tar nu ansvar för varsitt område.

Annika Sjöberg ansvarar för ackvisition på offentlig och privat marknad.

Hans Gennerud ansvarar för utveckling av nya marknader, tjänster och områden.

Ulf Dahlqvist ansvarar för produktion, bemanning och kvalitet i befintlig affär.

Torbjörn Runvik ansvarar för utveckling av befintlig affär. Torbjörn blir också formellt vd.

– Gullers Grupp är ett av få företag jag stött på som på riktigt har en agil organisation. Det inte bara fungerar, det är en av företagets allra största styrkor. De fyra huvudägarna är ett starkt kollektiv som vi i styrelsen ser bara blir starkare genom att de nu kompletterar sitt gemensamma ledarskap med att ta ansvar för varsin process. Framtiden för Gullers Grupp är ljus, säger Peter Holmstedt styrelseordförande för Gullers Grupp.

För mer information:
Peter Holmstedt, 070-555 40 33

Nu öppnar nomineringen för Årets samhällsaktör 2022

För tredje året i rad samarbetar Dagens industri och Gullers Grupp kring utmärkelsen Årets samhällsaktör. Nomineringen till priset som delas ut i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation – öppnar idag.

Gullers Grupp har sedan 2012 delat ut pris till Årets samhällsaktör. 2022 blir det tionde året som samhällsaktörer prisas och insatser lyfts fram. Sedan 2020 delas priset ut i samarbete med Dagens industri.

Priset finns i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation. Nomineringen till priset är öppen för alla och därefter kommer tre namnkunniga jurygrupper att välja finalister och vinnare. Prisutdelning sker den 22 november.

– Vi har nu i ett decennium delat ut det här priset och det är fortfarande extremt relevant. Ledande samhällsaktörer finns idag i alla sektorer, vilket alltid syns bland våra finalister. Jag ser mycket fram emot att se vilka som nomineras i år, säger Hans Gennerud, ordförande för Gullers Grupps partnerkollegium.

Nomineringen till priset öppnar idag och stänger den 30 september.
Läs mer och nominera på di.se/aretssamhallsaktor

Om Årets samhällsaktör 

Priset Årets samhällsaktör har funnits sedan 2012. Sedan 2019 delas priset ut i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation.

Vinnarna 2021 var GIAB (hållbarhet), Changers Hub (ledarskap) och Einride (Innovation).

Gullers Grupp expanderar inom life science

Gullers Grupp har på kort tid vuxit till Nordens största byrå inom life science. För att ytterligare stärka erbjudandet rekryterar man nu fem personer med spetskompetens inom området. Bland annat etableras nu fysisk närvaro inom life science i Öresundsregionen.

Gullers Grupp är Nordens ledande byrå för samhällsaktörer. Uppdragsgivarna finns i alla sektorer, men den snabbast växande är life science. I takt med att information finns mer tillgänglig för patienter och anhöriga ökar kraven på vården att kommunicera. Samma krav ställs på läkemedelsföretagen som behöver göra sina produkter tillgängliga för professionen och patienten. I en snabb tillväxt stärker Gullers Grupp nu erbjudandet ytterligare genom fem rekryteringar.

Henrik Westdahl är seniorkonsult och kommunikationsstrateg. Han har bred erfarenhet från byråer inom life science-branschen i Sverige och Danmark och har även arbetat som politisk rådgivare i sjukvårdsfrågor på Region Skåne.

Paulina Akeus är medical writer och kommer närmast från byrån The Bloc Partner Nordic. Hon har en bakgrund som forskare på Göteborgs universitet och har en PhD i medicin.

Hanna Ewerlöf är produktionsledare som närmast kommer från byrån Bilbo.

Saga Widholm är produktionsledare. Närmast kommer hon från byrån Granath.

– Det som många uppdragsgivare lyfter som vår styrka är att vi parar den stora byråns kraft med spetskompetens inom life science. Vår affär växer snabbt och vi välkomnar denna kvartett som förstärker oss. Lite extra bra känns det att vi nu får expertis inom life science fysiskt på plats i Öresundsregionen där så mycket händer på detta område, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.

Erika Lokatt till Gullers Grupp

Gullers Grupp har rekryterat teknologie doktor Erika Lokatt, en av Sveriges ledande managementkonsulter inom hälsa och sjukvård. Hon ansluter till byråns snabbt expanderande erbjudande.

Gullers Grupp har på kort tid vuxit till Nordens största byrå inom hälsoområdet. I den rollen ökar efterfrågan på stöd inom verksamhetsutveckling och digital transformation. Nu stärker man erbjudandet genom att göra en tung rekrytering inom managementområdet.

Erika Lokatt är teknologie doktor i industriell ekonomi och organisation från KTH och arbetar idag som senior managementkonsult på Helseplan, där hon främst leder tvärdisciplinära utvecklingsprojekt och bidrar med strategiskt stöd vid komplexa omorganisationer. Erika har omfattande erfarenhet från hälso- och sjukvården där hon bland annat drivit stora digitaliseringsprojekt i Region Stockholm, Region Västmanland och Region Skåne. Senast har hon arbetet med vaccinationsprogrammet med anledning av covid-19 i Region Stockholm. Erika har även stor erfarenhet från life science-branschen där hon lett såväl verksamhetsprojekt som marknadsanalyser.

– Många av våra uppdragsgivare, både offentliga och privata, står inför stora förändringar. Här behövs allt från avancerad analys och scenarieplanering till rådgivning och projektledning. Efterfrågan på externt stöd i detta ökar. I Erika Lokatt får vi en av branschens ledande krafter. Hennes djupa teoretiska kunskaper kombinerat med praktiska erfarenhet av operativa roller i några av de största utvecklingsprojekten inom svensk hälso- och sjukvård de senaste åren ger henne en unik profil som kommer att skapa effekt – för oss och våra samhällsaktörer, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.

Erika Lokatt ansluter till Gullers Grupp i mitten av augusti.

– Jag trivs när det är riktigt komplicerat. Att lösa upp knutar, hitta nya arbetssätt och därmed förflytta hela verksamheter framåt är min drivkraft. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med nya kollegor med andra kompetenser utveckla nya lösningar på de många utmaningar som väntar, inte minst i hälso- och sjukvården, säger Erika Lokatt.

Gullers Grupp värvar digital kompetens

Gullers Grupps snabbväxande digitala utbud expanderas ytterligare. Nu ansluter fyra personer med bred kompetens inom UX, form och digital marknadsföring.

Gullers Grupp är den ledande byrån för samhällsaktörer. En allt större efterfrågan på nya digitala lösningar på verksamhetsutmaningar gör att byrån ständigt utvecklar sitt erbjudande. Nu presenteras fyra nya rekryteringar.

Jan Bidner är digital verksamhetsutvecklare och UX-strateg med specialistkompetens inom gamification. Han har 20 års erfarenhet av att utveckla verksamheter för större nytta och effekt genom att använda sig av användarcentrererade designmetoder.

Gustaf Furusten är UX-designer med kompetens inom animation. Han har läst medie- och kommunikationsvetenskap vid Uppsala universitet och kommer närmast från Hyper Island där han läst till Design Lead.

Emma Öhrn är grafisk formgivare med kompetens inom motion graphics. Hon har en kandidatexamen i socialantropologi och har lång erfarenhet av socialt arbete med ungdomar. Närmast kommer hon från Design Lead-programmet på Hyper Island.

Simon Brandt är en digital marknadsförare som närmast kommer från en roll inom sälj- och marknadsföring på Konftel i Umeå. Han har tidigare bland annat varit webbanalytiker på VK Media.

– Digitala lösningar är en viktig och integrerad del i vår affär. Genom dessa rekryteringar blir vi ännu vassare och kan fortsätta skapa lösningar som har effekt, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.

Life science-experten Anders Blanck till Gullers Grupps styrelse

Gullers Grupp förstärker sin styrelse genom att välja in Anders Blanck, vd för Lif – de forskande läkemedelsföretagen.

Gullers Grupp är ett företag i utveckling. Man har de senaste åren haft kraftfull tillväxt och har nu siktet inställt på att de kommande åren ytterligare stärka och expandera sitt erbjudande. I ett sådant skede är företagets styrelse extra viktig och Gullers Grupp har nu breddat sin genom att välja in Life science-experten Anders Blanck.

– Life science-sektorn är i ständig utveckling och behöver hitta nya former för att nå önskad effekt. En nyckel är samarbete och att jag nu tar detta uppdrag är ett exempel på hur vi kan korsbefrukta kompetenser och öppet utforska nya vägar och lösningar, säger Anders Blanck.

Anders Blanck är sedan 2011 vd på Lif – branschföreningen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Han har också flera uppdrag inom den europeiska branschföreningen EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations). Han har tidigare under många år arbetat på Socialdepartementet.

– Vi har på kort tid vuxit till Nordens ledande byrå inom life science och det känns därför naturligt att vi förstärker styrelsen med kompetens på det området. Anders Blanck är ett av de tyngsta namnen i branschen och vi fram emot att få hans perspektiv när vi fortsätter vår tillväxtresa, säger Peter Holmstedt, styrelseordförande för Gullers Grupp.

För mer information:
Peter Holmstedt, 070-555 40 33
Anders Blanck, 070-215 43 07

Foto: Gunilla Lundström

KTH väljer Gullers Grupp

Ett av Sveriges ledande lärosäten, KTH, väljer Gullers Grupp som en leverantör av strategiska kommunikationstjänster.  

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för nya forskningsframsteg och kompetensutveckling inom viktiga branscher för Sveriges framtid

KTH har efter en omfattande process valt leverantörer av kommunikationstjänster för kommande år. Gullers Grupp får förtroendet att utföra tjänster inom strategisk och konceptuell kommunikation.

– KTH har både en stolt historia och en ljus framtid. Som byrå för samhällsaktörer är det verkligen värdefullt att få bidra till KTH:s kommunikation och deras uttalade ambition att arbeta för hållbara lösningar på några av mänsklighetens största utmaningar: klimatförändringar, framtidens energiförsörjning, urbanisering och livskvalitet för en snabbt växande, åldrande befolkning, säger Katarina Gentzel Sandberg, kundansvarig för KTH på Gullers Grupp.

KTH har tecknat avtal med fyra leverantörer (Gullers Grupp, OTW, Trickle och Blackbox) inom fyra områden: strategisk och konceptuell kommunikation, innehållskommunikation, digitala mediebyråtjänster och teknikstöd vid evenemang. Takvolymen för strategiska och konceptuella tjänster är 15 miljoner för hela avtalsperioden.

Avtalet gäller till 2024, med möjlighet till förlängning i maximalt två år.

Gullers Grupp förvärvar Frekvens Produktion

Ljudets kraft för berättelser är ett starkt växande område för att skapa kommunikation som har effekt. Gullers Grupp har därför förvärvat Frekvens Produktion med flera röststudios av högsta kvalitet, såväl tekniskt som kreativt.

Gullers Grupp är Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer. Som en fullserviceleverantör finns tjänster inom alla områden: från teknisk transformation till hållbarhet och förändringskommunikation. Berättelser och olika sätt att förmedla dem är en röd tråd för att nå resultat. För att ytterligare bredda erbjudandet har man nu förvärvat Frekvens Produktion, ett produktionsbolag med ljudläggnings- och röststudios i Stockholm.

– Att säga att ljud är en ny trend inom kommunikation är förstås inte rätt. Röster är en av de ursprungliga formerna av informationsutbyte. Vi har dock tydligt sett de senaste åren att ljud växer som vald kanal. Metoderna och uttrycken blir fler och som Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer känns det väldigt bra att vässa vårt erbjudande på det här området, säger Ulf Dahlqvist, vd på Gullers Grupp.

Frekvens Produktion är en bred leverantör av ljud och video. De har sedan drygt 25 år producerat för allt från SVT och Sveriges Radio till Nobelstiftelsen, Vattenfall, Ericsson och Ecchorights. De gör också ljudböcker, på uppdrag av bland annat Bonnier Audio med över tusen titlar på meritlistan. Deras kontaktnät inom branschen är stort.

Frekvens drivs av producent Christer Molander och ljudtekniker Johan Olkerud. De fortsätter nu sitt värv i Gullers Grupps regi.

– Vi älskar röster i alla former och har tillsammans byggt upp en studio där ljudet står i centrum. De senaste åren har det växt fram en tanke om att vi med vår kunskap skulle kunna bidra i viktiga samhällsfrågor. Genom att gå upp i Gullers Grupp får vi chansen att höras ännu mer, säger Christer Molander.