Poddsuccé med ”Utan att passera gå”

Det verkar som att många vill följa med in i de ofrias värld. ”Utan att passera gå”, podcasten som vi tagit fram tillsammans med Kriminalvården och produktionsbolaget Just Stories, har efter endast en vecka ute i det fria promenerat rakt upp på Poddtoppens förstaplacering.

Podcasten syns i en uppspelningsfunktion i en mobiltelefon

I podcasten får lyssnarna tillsammans med journalisterna Melinda Wrede och Tommy Jönsson följa med på vad som händer efter att domen har fallit. Få svar på frågor som hur gängkriminalitet hanteras i Sveriges fängelser, om svenska fängelser är lika amerikanska och om alla fångar i Sverige släpps i förtid.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för Kriminalvården och framgången med podden är ett kvitto på det. Det är väldigt roligt att så många är nyfikna på hur vi arbetar med att bryta den onda cirkeln och få människor att komma tillbaka till samhället istället för till ny brottslighet, säger Kicki Wallmo, enhetschef kommunikationsavdelningen.

”Utan att passera gå” är ett initiativ av Kriminalvården – för att synliggöra den ofria världen. Podden lanserades den 1 februari har efter en vecka ca. 60 000 lyssningar.

Lyssna på vad som händer – i de ofrias värld:
https://lnkd.in/eX9_qNj