Tre nomineringar för Gullers Grupp till 100-wattaren

Vårt arbete tillsammans med Kriminalvården och Peab har nominerats till kommunikationstävlingen 100-wattaren.

100-wattaren-nomineringar-peab-kriminalvården

100-wattaren belönar kommunikation som fungerar, det vill säga marknadsföring och kommunikation som gett bevisad effekt. Tävlingen har arrangerats sedan 1990. Till 2024-års upplaga har Gullers Grupp fått tre nomineringar.

Kriminalvårdens kampanj ”Så att du slipper bygga murar” är nominerad i Employer Branding & Recruiting.

Kriminalvården, en av Sveriges största myndigheter, behövde rekrytera tusentals nya medarbetare. För att lyckas öppnade vi upp en okänd värld och satte Kriminalvårdens verksamhet i ett samhällsperspektiv. I kampanjer, en podd och en specialbyggd Sverigeturnerande trailer skapade vi nyfikenhet kring en arbetsplats som alla har en uppfattning om, men få känner till.

Kampanjen ”Byggåret”, som vi skapade tillsammans med Peab, har fått två nomineringar: Employer Branding & Rekrytering samt Samhälle & Opinion.

Det behövs många fler tjejer som är med och bygger. Genom Byggåret vill Peab förändra bilden av byggjobbet, få fram fler duktiga hantverkare och ta ett steg mot en helt jämställd byggbransch. Byggåret är ett betalt prova-på-år enbart för tjejer, utan krav på förkunskaper. Programmet finns på 18 orter över hela Sverige. För att lansera konceptet tog vi bland annat fram film, som gick i tv, på bio och i sociala medier.

Vinnarna i 100-wattaren utses vid en gala i Stockholms stadshus den 8 februari 2024.