Anders Mellberg till Gullers Grupp

Gullers Grupp gör en riktigt tung värvning när en av Sveriges mest meriterade offentliga kommunikatörer ansluter till företaget. Anders Mellberg, idag kommunikationsdirektör i Malmö stad, blir seniorkonsult och rådgivare.

Anders Mellberg som står i solskenet på Stortorget i Malmö

Gullers Grupp satsar och rustar företaget för att fortsätta vara en partner för samhällsaktörer i såväl det privata som offentliga Sverige. Ett fokusområde är att utveckla erbjudanden inom förändringsledning och styrning av organisationer. Det är i det ljuset man ska se rekryteringarna av professor Jesper Falkheimer och docent Mats Tyrstrup samt förvärvet av Akt. Agency. Nästa steg är att företaget idag aviserar att man rekryterat en av det offentliga Sveriges mest erfarna ledare på området.

Anders Mellberg är idag kommunikationsdirektör i Malmö stad, där han haft en central roll i viktiga förändringar som skett i organisationen och i staden. Han har tidigare varit informationschef vid bygget av Citytunneln. I grunden är han journalist med bakgrund som redaktionschef på Sveriges Radio.

– Anders Mellberg är utan överdrift en av Sveriges skickligaste offentliga kommunikatörer. Det finns få utmaningar våra uppdragsgivare möter som inte Anders har personlig erfarenhet av att hantera. Det gör att han kommer att bli ett mycket bra komplement till vårt redan starka erbjudande, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.

Anders Mellberg kommer att börja på Gullers Grupp den 1 september 2021.

– Efter tio intressanta och intensiva år hos Malmö stad har jag funderat över hur jag bäst kan bidra i en ny roll. Genom mitt yrkesliv har jag letat efter och engagerat mig i uppgifter där jag kan bidra till samhällets utveckling. Gullers Grupps syn på kommunikation som ett verktyg för förändring, både av samhället och av organisationer delar jag och jag ser mycket fram emot att få ställa mina erfarenheter till förfogande, säger Anders Mellberg.