Broviken blir partner med samhällsaktörsbyrån Gullers Grupp

Den svenska företagsgruppen Broviken investerar långsiktigt i Gullers Grupp i en fortsatt strävan att skapa Sveriges ledande tjänsteföretagsgrupp med samhällsfokus.

Gullers Grupp får möjlighet att i partnerskap med Broviken fortsätta sin tillväxtresa och skapa en byrå som ingen har sett tidigare. En byrå utan branschetikett med nya kompetenser och tjänster för att möta de stora samhällsutmaningar som företag, organisationer och det offentliga Sverige möter idag och i framtiden.

Gullers Grupp grundades 1989 och är idag Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer med ett starkt erbjudande inom kommunikation, berättande och teknisk transformation. Företaget har de senaste åren, från att vara en kommunikationsbyrå, utvecklat och förstärkt sitt erbjudande inom hållbarhet, ledarskap, management och tech. Gullers Grupp, med drygt 170 medarbetare, omsatte under 2022/23 385 MSEK. Målet är att fortsätta växa och att i skärningspunkten mellan nämnda områden fortsätta resan mot att skapa en byrå ingen sett förut. Bolaget drivs vidare med hög självständighet av samma ledning och behåller namn och nyckelkompetenser.

– Gullers Grupp är ett välrenommerat bolag med en marknadsposition som imponerar. Företagets tillväxtresa under de senaste åren är remarkabel i en konkurrensutsatt bransch. Resultaten visar på en robusthet och ett starkt entreprenöriellt driv, vilket vi söker i våra förvärv. Därtill har Gullers Grupp en unik organisering, kompetenta medarbetare och förmågan att addera nya kompetenser, personer och bolag till en stark helhet, där kunderna och deras behov hela tiden är i fokus, säger Per Granath, VD och grundare av Broviken.

Broviken är en företagsgrupp som investerar långsiktigt i nordiska företag inom tjänstesektorn, drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Broviken har sedan starten 2018 gjort ett trettiotal investeringar.

– Brovikens fokus på kvalificerade tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper passar vår tillväxtresa helt perfekt De är verksamma inom branscher och områden som även gränsar till de vi är aktiva inom. Partnerskapet ger oss stora möjligheter till utveckling, nya spännande nätverk och värdefulla affärsmöjligheter. Broviken är en långsiktig, aktiv ägare som investerar utan bortre tidshorisont och som dessutom delar våra värderingar. För oss känns det som en ”match made in heaven”, vi kan genom detta fortsätta vår tillväxtresa, snabbare och tryggare säger Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp och ansvarig för M&A.