Erika Lokatt till Gullers Grupp

Gullers Grupp har rekryterat teknologie doktor Erika Lokatt, en av Sveriges ledande managementkonsulter inom hälsa och sjukvård. Hon ansluter till byråns snabbt expanderande erbjudande.

Erika Lokatt på Gullers Grupps kontor.

Gullers Grupp har på kort tid vuxit till Nordens största byrå inom hälsoområdet. I den rollen ökar efterfrågan på stöd inom verksamhetsutveckling och digital transformation. Nu stärker man erbjudandet genom att göra en tung rekrytering inom managementområdet.

Erika Lokatt är teknologie doktor i industriell ekonomi och organisation från KTH och arbetar idag som senior managementkonsult på Helseplan, där hon främst leder tvärdisciplinära utvecklingsprojekt och bidrar med strategiskt stöd vid komplexa omorganisationer. Erika har omfattande erfarenhet från hälso- och sjukvården där hon bland annat drivit stora digitaliseringsprojekt i Region Stockholm, Region Västmanland och Region Skåne. Senast har hon arbetet med vaccinationsprogrammet med anledning av covid-19 i Region Stockholm. Erika har även stor erfarenhet från life science-branschen där hon lett såväl verksamhetsprojekt som marknadsanalyser.

– Många av våra uppdragsgivare, både offentliga och privata, står inför stora förändringar. Här behövs allt från avancerad analys och scenarieplanering till rådgivning och projektledning. Efterfrågan på externt stöd i detta ökar. I Erika Lokatt får vi en av branschens ledande krafter. Hennes djupa teoretiska kunskaper kombinerat med praktiska erfarenhet av operativa roller i några av de största utvecklingsprojekten inom svensk hälso- och sjukvård de senaste åren ger henne en unik profil som kommer att skapa effekt – för oss och våra samhällsaktörer, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.

Erika Lokatt ansluter till Gullers Grupp i mitten av augusti.

– Jag trivs när det är riktigt komplicerat. Att lösa upp knutar, hitta nya arbetssätt och därmed förflytta hela verksamheter framåt är min drivkraft. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med nya kollegor med andra kompetenser utveckla nya lösningar på de många utmaningar som väntar, inte minst i hälso- och sjukvården, säger Erika Lokatt.