Gullers förvärvar Sprida – breddar inom life science

Gullers Grupp förvärvar Sprida, byrån med särskilt fokus på hälsa och medicin, och breddar sitt erbjudande inom life science. Förvärvet är byråns andra för året, som börjat med en rivstart.

Gullers Grupp är byrån för ledande samhällsaktörer, ett område där life science spelar en allt viktigare roll. Verksamheten har fyra huvudområden: berättande, hållbarhet, ledarskap och teknisk transformation. Byrån satsar på och planerar för att göra flertalet förvärv inom samtliga områden under 2024. Med Sprida sätts fokus på berättande och ledarskap inom hälsa och medicin.

– Life science växer i både betydelse och kraft i samhällsutvecklingen. Vi har redan en stor affär inom life science och med Sprida breddar vi oss med fler terapiområden och kompetenser. Tillsammans kan vi helt enkelt erbjuda mer och till fler. Vi stärker vår förmåga med erfarenheter av att arbeta med uppdrag över hela den nordiska marknaden, säger Hans Gennerud, senior partner på Gullers Grupp.

Sprida har lång erfarenhet av att verka i hälsobranschen och genom att bli en del av Gullers Grupp kan de bredda sitt erbjudande, fördjupa nuvarande samarbeten och hitta helt nya sätt att berätta om denna framtidsbransch.

– Vi ser fram emot att få engagera oss i en större del av kundresan och erbjuda fler kompetenser till de aktörer som vi redan jobbar med, samt att kunna bidra med vår expertis till helt nya kunder, säger Erik Lilja, huvudägare på Sprida.

Sprida blir en del av Gullers Grupp från och med 1 februari 2024 och ansluter till byråns Stockholmskontor. Gullers Grupp har även kontor i Luleå, Umeå, Piteå, Sundsvall, Göteborg och Malmö.