Gullers förvärvar Stimo – etablerar kontor i Piteå

I en tid av osäkerhet och kalla vindar håller Gullers Grupp ångan uppe och gör årets första förvärv. Det Piteå-baserade managementkonsultbolaget Stimo blir en del av byrån.

Gullers Grupp är byrån för ledande samhällsaktörer. Verksamheten har fyra huvudområden: berättande, hållbarhet, ledarskap och teknisk transformation. Byrån satsar på och planerar för att göra flertalet förvärv inom samtliga områden under 2024. Med Stimo sätts fokus på den gröna omställningen. 

– Vi följer fortsatt vår plan för att växa inom alla fyra av våra områden. Med en blandning av civilingenjörer, nationalekonomer och samhällsvetare förstärker vi med Stimo vårt erbjudande inom tre av våra huvudområden: hållbarhet, ledarskap och teknisk transformation. Tillsammans kan vi se till att såväl offentliga som privata verksamheter över hela landet, som redan är eller vill bli samhällsaktörer, får tillgång till en mer komplett byrå för att möta komplexa utmaningar i en osäker omvärld, säger Hans Gennerud, senior partner på Gullers Grupp.

Stimo har lång erfarenhet av att verka i centrum för den gröna omställningen, där samhällsutveckling, innovativ teknik och nya smarta arbetssätt är ledstjärnor för att möta en oviss framtid. Genom förvärvet ökar Gullers Grupp sitt erbjudande inom management och verksamhetsutveckling, vilket stärker dess position som den enda riktiga fullservice-byrån för ledande samhällsaktörer.

– Vi är experter på bland annat strategisk rådgivning och analys, affärsutveckling och organisationsförändring. Genom att gå ihop med Gullers Grupp kan vi kombinera dessa styrkor och vår lokala anknytning med all den kompetens som redan finns på byrån för att tillsammans ta oss an ännu större uppdrag och lyfta upp den gröna omställningen i norr på den nationella dagordningen. Det ska bli otroligt spännande, säger Thomas Sundqvist, huvudägare på Stimo.

Stimo blir en del av Gullers Grupp från och med 1 februari 2024. Genom förvärvet etablerar Gullers Grupp också ett nytt kontor i Piteå. Sedan tidigare har byrån kontor i Luleå, Umeå, Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö.