Gullers Grupp etablerar sig i Luleå

Nyindustrialiseringsvågen går över Norrland. Gullers Grupp etablerar nu kontor i Luleå för att på plats kunna bidra till utvecklingen. Tre starka lokala profiler blir de första medarbetarna.

Marina Ljungström, Linnea Löfgren och Martin Gidlund står tillsammans i Luleå centrum

Gullers Grupp är Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer. Gullers Grupp är en nationell aktör. De cirka 200 medarbetarna jobbar med uppdragsgivare över hela Norden. Att fysiskt finnas på flera platser är en uttalad strategi som tillför kunskap, kompetens och viktiga perspektiv till erbjudandet. Gullers Grupp finns idag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Umeå. Nu etablerar man ett sjätte kontor – i Luleå.

– Hela vår idé är att bidra till samhällsutveckling. Det som händer i norra Sverige är enormt inspirerande och vi ser att vi med vårt erbjudande kan vara en del i den uppväxling som tagit fart. Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer ska självklart finnas där utvecklingen sker, säger Ulf Dahlqvist, vd på Gullers Grupp.

Kontoret i Luleå kommer att bestå av mellan fem och tio personer och rekryteringar kommer att ske i närtid. De första tre medarbetarna är alla välbekanta på och förankrade i den regionala marknaden.

Marina Ljungström är affärsutvecklare och projektledare som de senaste åren arbetat med förändringsledning inom både privat samt offentlig sektor. Hon har tidigare arbetat på bland annat Go Business Incubator och Piteå Science Park.
Linnea Löfgren är beteendevetare med examen i psykologi, hon har bakgrund som projektledare och strateg med fokus på näringslivsutveckling och kompetensförsörjning. Linnea har senast arbetat på LTU Business och Region Norrbotten.
Martin Gidlund är affärsutvecklare med bred erfarenhet, även han har en bakgrund på LTU Business samt inom näringslivet.

Alla tre kommer närmast från metodbyrån Sigmar.

– Hela vår region är inne i en samhällsomställning. Det händer mycket snabbt och vi ser redan en hel del växtvärk, inte minst kopplat till kompetensförsörjning, samhällsservice och infrastruktur. I det läget känns det bra att Gullers Grupp med all sin kunskap och erfarenhet etablerar sig här och det är ett helt naturligt steg att fortsätta resan tillsammans med dem, säger Marina Ljungström.