Gullers Grupp förvärvar Frekvens Produktion

Ljudets kraft för berättelser är ett starkt växande område för att skapa kommunikation som har effekt. Gullers Grupp har därför förvärvat Frekvens Produktion med flera röststudios av högsta kvalitet, såväl tekniskt som kreativt.

Christer Molander och Johan Olkerud står bredvid varandra i sin studio

Gullers Grupp är Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer. Som en fullserviceleverantör finns tjänster inom alla områden: från teknisk transformation till hållbarhet och förändringskommunikation. Berättelser och olika sätt att förmedla dem är en röd tråd för att nå resultat. För att ytterligare bredda erbjudandet har man nu förvärvat Frekvens Produktion, ett produktionsbolag med ljudläggnings- och röststudios i Stockholm.

– Att säga att ljud är en ny trend inom kommunikation är förstås inte rätt. Röster är en av de ursprungliga formerna av informationsutbyte. Vi har dock tydligt sett de senaste åren att ljud växer som vald kanal. Metoderna och uttrycken blir fler och som Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer känns det väldigt bra att vässa vårt erbjudande på det här området, säger Ulf Dahlqvist, vd på Gullers Grupp.

Frekvens Produktion är en bred leverantör av ljud och video. De har sedan drygt 25 år producerat för allt från SVT och Sveriges Radio till Nobelstiftelsen, Vattenfall, Ericsson och Ecchorights. De gör också ljudböcker, på uppdrag av bland annat Bonnier Audio med över tusen titlar på meritlistan. Deras kontaktnät inom branschen är stort.

Frekvens drivs av producent Christer Molander och ljudtekniker Johan Olkerud. De fortsätter nu sitt värv i Gullers Grupps regi.

– Vi älskar röster i alla former och har tillsammans byggt upp en studio där ljudet står i centrum. De senaste åren har det växt fram en tanke om att vi med vår kunskap skulle kunna bidra i viktiga samhällsfrågor. Genom att gå upp i Gullers Grupp får vi chansen att höras ännu mer, säger Christer Molander.