Gullers Grupp förvärvar KAPI – breddar inom inkluderande kommunikation

Gullers Grupp förvärvar KAPI, byrån med särskilt kunskap om utrikes födda målgrupper och kommunikation i områden med socioekonomiska utmaningar. Förvärvet är byråns tredje för året, som börjat med en rivstart.

förvärv-kapi

Gullers Grupp är byrån för ledande samhällsaktörer, ett område där inkluderande kommunikation är en självklarhet. Verksamheten har fyra huvudområden: berättande, hållbarhet, ledarskap och teknisk transformation. Byrån satsar på och planerar för att göra flertalet förvärv inom samtliga områden under 2024. Med KAPI sätts fokus på berättandet genom att hitta lösningar som leder till dialog och inkludering.

– Vi ser stor möjlighet i att kunna erbjuda både befintliga och nya kunder den spetskompetens inom utrikes födda målgrupper och kommunikation i socioekonomiskt utsatta områden som KAPI har byggt upp. Vi står nu ännu bättre rustade att möta de varierande behov av kommunikation som finns bland olika målgrupper i Sverige, säger Hans Gennerud, senior partner på Gullers Grupp.

KAPI har lång erfarenhet av inkluderande kommunikation och genom att bli en del av Gullers Grupp kan de bredda sitt erbjudande, fördjupa nuvarande samarbeten och erbjuda helhetslösningar. 

– Det är en gemensam vision som har bidragit till beslutet, där vi enas i synen att likvärdig tillgång till samhällsinformation för alla i Sverige är en demokratifråga. Tillsammans kommer vi att ta oss an viktiga uppdrag och utmaningar för våra kunder genom unik kompetens samlat inom en byrå. En positiv följd av beslutet är att vi med Gullers kompetensområden kan erbjuda våra tjänster i fler och större sammanhang, säger Per Karlströmer, vd och medgrundare på KAPI.

KAPI blir en del av Gullers Grupp från och med 5 mars 2024 och ansluter till byråns Stockholmskontor. Gullers Grupp har även kontor i Luleå, Umeå, Piteå, Sundsvall, Göteborg och Malmö.