Gullers Grupp köper Ellermore och Qre

En storaffär i kommunikationsbranschen presenteras idag. Kraftigt expanderande Gullers Grupp köper de prisbelönta systerbyråerna Ellermore och Qre.

De nya medarbetarna står samlade på en grusplan och blir fotade av en drönare

Gullers Grupp är ett bolag under utveckling. De senaste åren har man haft en kraftig tillväxt och expanderat genom såväl förvärv som rekryteringar. Idag offentliggörs den hittills största affär företaget gjort när man köper samtliga aktier i systerbyråerna Ellermore och Qre.

– Gullers Grupp är ett företag som vill mer. Ellermore och Qre har hög kompetens och många långa kundrelationer, bland annat inom läkemedelsindustrin, som kompletterar vår befintliga affär på ett utmärkt sätt. Vi ser också med spänning på deras internationella erfarenhet som en plattform för att ta Gullers Grupps erbjudande till ännu fler privata samhällsaktörer med stora ambitioner, säger Ulf Dahlqvist, VD för Gullers Grupp.

Ellermore och Qre har en stor bredd i sina uppdrag, då de jobbar med läkemedel, business to business och rena konsumentuppdrag, såväl nationellt, nordiskt som globalt.

– Ellermore och Qre har fokuserat på att bygga med kvalitet. Vi har vunnit Årets Byrå de tre senaste åren, och därför har många potentiella större uppdragsgivare sneglat på oss, men tyckt att vi varit lite för små. Genom att gå in i Gullers Grupp får vi de muskler som behövs för att kunna välkomna alla, säger Carola Ristoff, vd och en av ägarna till Ellermore och Qre.

Ellermore och Qre har cirka 30 medarbetare fördelade på två kontor i Göteborg och Stockholm. I Stockholm flyttar 10 medarbetare in i Gullers Grupps lokaler och i Göteborg kommer 20 personer att tillsammans med Gullers Grupps övriga medarbetare flytta in i nya lokaler under hösten. Gullers Grupps Göteborgskontor kommer att bestå av cirka 55 personer.

– Vår styrka har alltid varit att vi korsbefruktat kompetenser. Nu kan vi växla upp det rejält när vi får para vår expertis med Gullers Grupps bredd. Med exempelvis digital strategi, PR och nudging under samma tak kommer vi tillsammans att bli urstarka och kunna erbjuda befintliga och nya uppdragsgivare något unikt, säger Carola Ristoff.

Affären har förberetts sedan i våras och går officiellt igenom den 2 september.

– När vi växer gör vi det med omsorg. För att ett förvärv ska bära frukt måste värderingar och kultur stämma och vi ser att Ellermore och Qre, precis som vi, vill jobba för något större än bara den egna affären. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor och att med gemensamma krafter skapa en byrå som ingen sett förut, säger Ulf Dahlqvist.