Gullers Grupp och Dagens industri i samarbete: Delar ut pris till Årets samhällsaktör

Årets samhällsaktör 2020 blir en speciell utmärkelse. Gullers Grupp inleder ett samarbete med Dagens industri för att premiera insatser i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation. Priset delas ut den 24 november.

Loggan för Årets samhällsaktör som består av en cirkel med en trekant som delvis korsar denna

– 2020 har ställt samhället på tuffa prov och det är långt ifrån över än. I krisen har aktörer från alla sektorer klivit fram. Det offentliga, näringslivet och ideella aktörer har fått hantera nya förutsättningar, ställa om och ställa upp. Det gör att priset Årets samhällsaktör 2020 kommer att bli något alldeles särskilt, säger Hans Gennerud, ordförande för Gullers Grupps partnerkollegium.

Gullers Grupp har delat ut priset Årets samhällsaktör i olika former sedan 2012. I år delas priset ut i samarbete med Dagens industri.

– Själva poängen med att lyfta fram samhällsaktörer är att understryka att ansvaret för vårt gemensamma inte är enbart för det offentliga. Samarbetet med Dagens industri illustrerar den förflyttningen och det ska bli stimulerande att få in deras perspektiv i processen, säger Hans Gennerud.

Samarbetet innebär bland annat att Dagens industri kommer att ha representanter i alla tre jurygrupper och vara med och välja finalister och vinnare.

– Det här är ett samarbete som känns helt rätt. Vi hade börjat redan innan pandemin slog till, men är det något krisen har visat är det hur alla delar av samhället – från det offentliga till det privata – har gjort uppoffringar och insatser. Att få vara med och lyfta några av de som klivit fram känns viktigt, säger Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri.

Nomineringen till priset öppnar idag och stänger den 30 september. Priset delas ut den 24 november.

Läs mer och nominera på di.se/aretssamhallsaktor

Om Årets samhällsaktör
Priset Årets samhällsaktör har funnits sedan 2012. Sedan 2019 delas priset ut i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation.

Vinnarna 2019 var White Arkitekter (hållbarhet), Höj rösten Politikerskola (ledarskap) och Grace Health (Innovation).