Gullers Grupp sätter rekord för andra året i rad

Gullers Grupp har med årets bokslut gjort sitt starkaste år någonsin – igen. Omsättningen ökade med 22 procent och är byråns högsta någonsin. Bolaget ser tillväxt i såväl omsättning som byråintäkt och resultat, vilket skapar förutsättningar att fortsätta växa och göra fler förvärv, men blir också en krockkudde i osäkra tider.

– I en tid av stora osäkerheter ser vi nu en stor ökning av konkurser i byråvärlden. Vårt resultat är ett kvitto på att de vägval vi gjort har varit rätt. Men också att vi haft rätt i att tiden för klassiska reklambyråer är över. Det var delvis detta som fick oss att starta den utvecklingsresa vi befinner oss på mot en helt ny typ av byråerbjudande, säger Ulf Dahlqvist som är senior partner på Gullers Grupp.

Gullers Grupp såg en omsättning på 380 miljoner kronor för det brutna räkenskapsåret juli 2022–juni 2023, med ett resultat på 43,4 miljoner kronor. Vinsten motsvarar en ökning på 53 procent från förra året. Med detta stärker byrån positionen som Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer ytterligare. Nu fortsätter arbetet med att möta kundernas behov genom att kontinuerligt ställa om och utveckla byråns erbjudande.

– Vi satsar på flera områden parallellt men också på att skapa ett erbjudande där det är möjligt att flytta sig från där det är sämre, till där det är bättre. Vi kommer att satsa på management, tech, hållbarhet och på att fördjupa sådant som kompletterar det vi har. Med kommunikationens kraft och berättandet vill vi använda alla kompetenser för att styra och utveckla verksamheter, säger Hans Gennerud som är partnerkollegiets ordförande för Gullers Grupp och den som leder byråns utveckling.