Gullers Grupp växer med nio procent

I bokslutet för 2019/2020 visar Gullers Grupp AB positivt resultat, trots pandemin. En stark position inom life science, bred kundbas och ett fokus på att växa hållbart är företagets framgångsfaktorer.

Gullers Grupp är Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer. Med sitt brutna räkenskapsår (juni) är man en av de första större byråerna som kan göra bokslut över den första vågen av pandemin med ett positivt resultat. Under räkenskapsåret från juni 2019 till juni 2020 ingår pandemins första månader. Koncernens byråintäkt ökade under året med nio procent, från 205 till 223 miljoner kronor. Sedan 2015 har tillväxten i Gullers Grupp varit 370 procent.

– När man som vi jobbar med samhällsaktörer är ansvaret stort att också själv visa vägen, kunna anpassa sig till samhällsläget och fortsätta leverera med hög kvalitet. Som stor byrå är exponeringen mot kriser större.
Vår bredd med robust position i både det privata näringslivet och den offentliga sektorn, samt en mycket stark affär inom life science har varit nycklar till att vi fått det att gå ihop, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.

Pandemin har givetvis påverkat resultatet. Rörelseresultatet för moderbolaget hamnar på 6.6 miljoner kronor. Efter avskrivningar och finansnetto är resultatet plus 1.9 miljoner kronor. Gullers Grupp har sedan 2015 köpt tolv byråer och har därför ett antal avskrivningar vilket syns i resultatet i koncernbolaget där bokslutet blir en förlust på 3,5 miljoner kronor.

– Trots det tuffa läget och den snabbaste nedgången vi haft i ekonomin de senaste 75 åren är vi förstås glada att vi kan visa ett positivt resultat. Vi har varit expansiva de senaste fem åren och detta är ett kvitto på att det vi bygger är ett hållbart företag, säger Ulf Dahlqvist.