Hållbarhetsexperten Gunnar Granberg till Gullers Grupp

En av Sveriges ledande experter på klimatlösningar och hållbar affärsutveckling ansluter till Gullers Grupp. Gunnar Granberg blir seniorkonsult.

Gunnar Granberg står framför en frodig grön växt

Gullers Grupp breda erbjudande inom rådgivning gör att efterfrågan på spetskompetens inom det viktiga hållbarhetsområdet blir allt större. Företaget har därför rekryterat en av Sveriges ledande experter på området.

Gunnar Granberg har en doktorsexamen från Sveriges lantbruksuniversitet och har gjort en post doc vid MIT i Boston. Han har varit verksam som klimatexpert och forskningssekreterare vid den statliga myndigheten Hållbarhetsrådet. 2008 grundade han SpaceTime, en kombinerad mobilitetstjänst som hjälper organisationer resa hållbarare. Han var verksam som företagets vd fram till 2018. Han kommer närmast från en tjänst som chef för modellering av klimatmål på ClimateView – ett innovativt verktyg som visualiserar klimatomställningen för städer och länder.

– Gunnar Granberg kommer att ge vårt erbjudande ett djup och en spets som få kan matcha. Våra uppdragsgivare är samhällsaktörer som både vill, kan och måste leda utvecklingen på detta område. Vi ska vara en partner som utmanar dem och hittar nya, innovativa sätt att flytta fram positionerna. Där kommer Gunnar Granberg att vara en nyckelperson, säger Ulf Dahlqvist, vd för Gullers Grupp.

Gunnar Granberg har redan anslutit till Gullers Grupp.

– Min drivkraft är att skapa förändring. Ska man åstadkomma det på riktigt måste man vara i samhällets kärna. Gullers Grupps uppdragsgivare är en stor del av denna kärna och jag ser verkligen fram emot att tillsammans få hitta nya, smarta, gröna lösningar som bygger för framtiden, säger Gunnar Granberg.