Vem blir Årets samhällsaktör 2021?

Utmärkelsen Årets samhällsaktör delas ut i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation. Priset delas ut av Dagens industri och Gullers Grupp. Nu öppnar nomineringen för 2021 års främsta insatser.

Loggan för Årets samhällsaktör

– Att dela ut pris till årets samhällsaktör är ett sätt att ära och premiera organisationer som förtjänar det. Men det handlar minst lika mycket om att inspirera och motivera andra att följa efter. En samhällsaktör är någon som aktivt söker hur man kan bidra till samhällets bästa och det behöver vi just mer än någonsin, säger Hans Gennerud, ordförande för Gullers Grupps partnerkollegium.

Gullers Grupp har delat ut priset Årets samhällsaktör i olika former sedan 2012. Sedan 2020 delas priset ut i samarbete med Dagens industri.

– Vi har sett under det år som varit hur alla delar av samhället – från det offentliga till det privata – behövs både för att klara en akut kris och för att få fart på samhället igen. Krisen har varit en drivbänk för kreativa lösningar och nya samarbeten. Konkurrensen om utmärkelsen kommer att bli hård i år, säger Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri.

Nomineringen till priset är öppen för alla fram till och med den 30 september. Därefter kommer jurygrupper att välja finalister och vinnare. Priset delas ut den 23 november.

Läs mer och nominera på di.se/aretssamhallsaktor

Om Årets samhällsaktör

Priset Årets samhällsaktör har funnits sedan 2012. Sedan 2019 delas priset ut i tre kategorier – hållbarhet, ledarskap och innovation.

Vinnarna 2020 var Botkyrkabyggen (hållbarhet), Beredskapslyftet (ledarskap) och Kry (Innovation).