Gullers Grupp får fyra nomineringar till Spinn

Tillsammans med våra kunder MSB, Tibber och Unizon har Gullers Grupp tilldelats fyra nomineringar till Spinn, Sveriges största PR-tävling.

nominerade-spinn-23

”Ljudet av en kris” tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap nomineras i kategorin Årets integrerade. Kampanjen riktade sig till Sveriges alla 16-åringar för att informera om totalförsvarsplikten. Huvudnumret var ljuddramat Klara, färdiga, där lyssnaren fick följa med ett gäng 16-åringar när de hanterar olika krissituationer, till exempel när alla betalsystem slutar fungera eller att klara sig utan rinnande vatten.

“Rörligt ölpris” tillsammans med Tibber nomineras i kategorin Årets innovation. För att hjälpa fler svenskar att förstå hur timprisavtal fungerar och hur stora skillnaderna i elpris faktiskt kan vara under ett dygn tog Tibber avstamp i en redan väl etablerad magkänsla för pris. Nämligen känslan för vad som är dyrt och billigt när det gäller öl.

Läs mer: Rörligt ölpris

Två nomineringar får “Oslagbart läge”, som vi gjorde tillsammans med Unizon. Det gäller kategorierna Årets integrerade och Årets non-profit.

Ett mäklarprospekt för ett drömboende som inte finns – ett säkert hem för våldsutsatta kvinnor och barn. Köerna kan vara långa och i brist på alternativ tvingas offren återvända till förövaren. För att belysa situationen och lyfta frågan inför valet 2022 skickades prospektet ut till samtliga av Sveriges bostadsbolags Vd:ar, samt till många makthavare och politiker.

Läs mer: Från stängd dörr till öppen debatt

Uppdrag som dessa, där vi stöttar i kommunikationen kring högaktuella och ibland svåra ämnen, är goda exempel på vad vi gör på Gullers Grupp. Vi är byrån för ledande samhällsaktörer och med vår kunskap hjälper vi våra kunder att bidra till ett bättre samhälle.

Vinnarna utses vid Spinngalan den 23 mars.

På Spinns hemsida finns listan över alla nominerade.