Case

Meny
Stäng

Tänk utanför bilen räddar liv

Spela filmen
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Linkedin

Med över 70 års erfarenhet är Autoliv världsledande inom bilbälten, airbags och liknande säkerhetssystem. Men för att halvera antalet döda i trafiken som de Globala Målen kräver så måste vi börja tänka om. Hälften av de som dödas i trafiken är idag oskyddade trafikanter som cyklister och fotgängare. Det är dags att ta nästa steg inom trafiksäkerhet. Det är dags att tänka utanför bilen.

"Vi ville visa hur Autoliv både ligger i absolut teknisk framkant och samtidigt verkar tillsammans med politiker, forskare och NGO:s för att göra framtidens stad ännu säkrare."

- Hemming Lindell, Kundansvarig
Gullers grupp
Gullers grupp
Gullers grupp

När den tredje globala trafiksäkerhetskonferensen hölls i februari var blickarna från världens trafiksäkerhetsexperter fästa på Stockholm. Ett perfekt tillfälle för Autoliv att visa att deras produkter och innovationer handlar om så mycket mer än millisekunder, krutladdningar och data. Konceptet ”The road safety of tomorrow needs new ideas today” gestaltade Autolivs innovativa förmåga, som med både hjärta och hjärna, blev startpunkten för ett progressivt samtal kring att minska antalet döda i trafiken världen över. Samtalet fördjupades genom en utställning och panelsamtal på World Trade Center, filmer, eurosize-annonser runt omkring World Trade center samt på Arlanda.

Gullers grupp
Gullers grupp
Gullers grupp

"På en arena som ofta fokuserar på hård teknik, vände vi på perspektivet genom att välkomna in mjukheten och berättelserna hos de människor som faktiskt ska gynnas av trafiksäkerheten."

- Igor Isaksson, Arkitekt

Autolivs VD Mikael Bratt startade initiativet i Dagens Industri. Eventet blev startskottet för nya samarbeten bland beslutsfattare, myndigheter, fordonsindustrin, företrädare för olika mobilitetslösningar och andra – till att ta steget vidare från globalt samtal till global handling, för bättre säkerhetspolicy i hela världen.

Case

Så lyssnade vi på unga och sänkte tröskeln att söka till högskolor